Διεθνή

Δεν θα μάθουμε το πόρισμα για το Μπόινγκ, αν το κατέρριψαν οι νεοναζί του Κιέβου

 

Υπάρχει μυστική συμφωνία με την οποία η Ολλανδία δεσμεύεται να κρατήσει στο σκοτάδι το πόρισμα – εάν και όποτε εκδοθεί – για τους υπεύθυνους της κατάρριψης του μαλαισιανού Boeing. Σε ποια περίπτωση; Εάν αποδειχθεί πως δράστης του εγκλήματος είναι η φασιστική συμμορία του Κιέβου!

Η ολλανδική κυβέρνηση αρνείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το μυστικό σύμφωνο μεταξύ των μελών της Κοινής Ομάδας Έρευνας (ΚΟΕ) των αιτίων πτώσης της πτήσης MH17. Την ΚΟΕ συγκροτούν 4 χώρες: Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστραλία, Ουκρανία αλλά όχι και η «τριτοκοσμική» Μαλαισία, η οποία έχει εκφράσει επισήμως τη δυσαρέσκεια της για τον αποκλεισμό της.

Η «συμφωνία σιωπής» των 4 με την ολλανδική Εισαγγελία προβλέπει πως «όλα τα μέρη έχουν το δικαίωμα του απορρήτου». Αυτό σημαίνει ότι αν κάποια από τις 4 χώρες θεωρήσει πως το πόρισμα είναι επιβαρυντικό για αυτήν, έχει το δικαίωμα να ζητήσει να μη βγει στη δημοσιότητα.

Βέτο σιωπής από τους νεοναζί

Έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ τους δράστες του ομαδικού εγκλήματος αν αποδειχθεί πως είναι οι «Ευρω-Μαϊντάν» πραξικοπηματίες του Κιέβου.

Οι «κακοί Ρώσοι» και οι «αποσχιστές της Νοβορωσίας» παρέδωσαν τα πτώματα των επιβατών και τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Όμως η «δημοκρατική Ολλανδία» δεσμεύεται να «θάψει» το πόρισμα αν είναι δυσμενές για τους νεοφασίστες του Κιέβου. Μάλιστα αρνείται να απαντήσει σε ερωτήματα του ολλανδικού Τύπου αλλά και βουλευτών για το περιεχόμενο του μυστικού συμφώνου.

Επικαλείται – τι άλλο; – τα …προσωπικά δεδομένα! Το υπουργείο Ασφάλειας και Δικαιοσύνης δήλωσε πως έτσι «θα κατονομάζονταν οι υπάλληλοι που λαμβάνουν μέρος στην έρευνα και αυτό θα αποτελούσε μια παραβίαση της ιδιωτικής ζωής» και πως «τα ονόματα τους και πιθανώς ευαίσθητες πληροφορίες θα διαβιβάζονταν σε κράτη και οργανισμούς».

Το ολλανδικό υπουργείο φυλάει, όμως, το καλύτερο στο τέλος:

«Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα των διεθνών σχέσεων έχουν μεγαλύτερη σημασία από τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, δεδομένου ότι είναι μια μοναδική έρευνα σε ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός».

Το Σουχόι και η …γαϊδουρίτσα της Καρδίτσας

Πάντως οι «ιππότες της Σιωπής» δεν θα είχαν λόγους να ανησυχούν αν ήξεραν τη συμπεριφορά των ελληνικών ΜΜΕ. Για παράδειγμα, όταν στα μέσα Νοεμβρίου η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα μια (δυτική) δορυφορική φωτογραφία που έδειχνε ένα ουκρανικό Σουχόι να εκτοξεύει πύραυλο εναντίον του μαλαισιανού αεροπλάνου, η είδηση «θάφτηκε» κανονικά.

1

Το Mega μετέδωσε την είδηση στις 8.40΄, ενώ ο ΣΚΑΪ στις 10 παρά 5΄, προτελευταία είδηση. Οι ιθύνοντες του σταθμού την αξιολόγησαν σαν σημαντικότερη μόνο από την …τελευταία, που αναφερόταν στον τραυματισμό μιας …γαϊδουρίτσας στην Καρδίτσα.

Εδώ ταιριάζει και το γνωστό ανέκδοτο, με τον Ναπολέοντα να μονολογεί: «Αν είχα εγώ τον ΣΚΑΪ, κανένας δεν θα μάθαινε το Βατερλώ μου».

 

 

(Visited 6 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend