Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Black out στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς! Σταμάτησαν εφημερίες και αιμοκαθάρσεις

Εκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς για την τραγική κατάσταση το Νοσοκομείο μετά και το black out της Δευτέρας,..

Εκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς για την τραγική κατάσταση το Νοσοκομείο μετά και το black out της Δευτέρας, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζοντας πως «η συνειδητή, πολιτική επιλογή, της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν έχει όρια».

 Τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος για τρεις ώρες και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη νεφρολογική κλινική, όπου διακόπηκε η διαδικασία της αιμοκάθαρσης και τρεις από τους εννέα ασθενείς και μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική. Επίσης, προβλήματα υπήρξαν  σε κλινικές, μεταξύ αυτών η κλινική covid και τα επείγοντα περιστατικά με αποτέλεσμα να σταματήσει η εφημερία. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Συνέβη ακόμα και αυτό. Γενικό μπλακ άουτ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς !

Κινδύνευσαν ζωές ασθενών, επειδή … νοσηλεύονταν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς !

Ενώ η τεχνολογία καλπάζει, εμείς γυρνάμε πολλές δεκαετίες πίσω. Ζούμε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η συνειδητή, πολιτική επιλογή, της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν έχει όρια. Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, οι άρπα – κόλα εσωτερικές, μεταξύ όμορων νοσοκομείων, αυθαίρετες μετακινήσεις γιατρών, για να μπαλώσουν καταστάσεις κ.λ.π., δεν είναι ο πάτος.

Το μήνυμα που μας στέλνουν οι πολιτικοί εκφραστές του ευρωενωσιακού ανταγωνισμού, μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής υγείας, είναι ξεκάθαρο: Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να σωθεί, καθώς η ιδιωτική νοσηλευτική περίθαλψη ανθεί και μεγαλουργεί. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν σε πολύμηνες λίστες αναμονής για να υποβληθούν σε μια επείγουσα επέμβαση, μπορεί να ξεμείνουν από γιατρούς, μπορεί την κρίσιμη ώρα να ξεμείνουν ακόμα και από … ρεύμα.

Το μήνυμα που πρέπει να τους στείλει ο λαός είναι ένα: Φτάνει πια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Όχι στον θανατηφόρο ανταγωνισμό και στον διαχωρισμό των ζωών μας σε φτωχές και πλούσιες.

Καλούμε σε άμεση, έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς, με θέμα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο μας.

Υποβάλλουμε και συνυπογράφουμε με την παρούσα το σχετικό αίτημα προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. Λιβαδειάς και δηλώνουμε ότι συνυπολογίζονται οι υπογραφές μας αυτές, με αντίστοιχο αίτημα (για έκταση σύγκλιση του Δ.Σ.), των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων των άλλων παρατάξεων.»

Επίσης, η ΤΕ του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

“Τι φταίει όμως και γιατί φτάσαμε έως εδώ; Είναι θέμα ανικανότητας κι αμέλειας ή πρέπει να αναζητήσουμε πιο βαθιά τα αίτια;

Η ευθύνη της σημερινής Διοίκησης του νοσοκομείου όσο προφανής κι αν είναι, δεν μπορεί να κρύψει την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που ρίχνει στα σκοτάδια την υγεία και την ασφάλεια ασθενών κι εργαζομένων. Δεν μπορεί να κρύψει την συνειδητή επιλογή που κάνει την υγεία εμπόρευμα, όπου όλα υπολογίζονται με βάση το κόστος – όφελος.

Η τεράστια υποστελέχωση σε προσωπικό όλων των τμημάτων (και στην τεχνική υπηρεσία), η παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού- μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων, η ανάγκη συντήρησής τους που δεν επιτυγχάνεται λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, οι τεράστιες αναμονές για αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, οι παραπομπές στα ιδιωτικά κέντρα και θεραπευτήρια, οι πανάκριβες πληρωμές από το λαό, άμεσες και έμμεσες, είναι αποτελέσματα της εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών, ίδιων κι απαράλλακτων, όσες κυβερνήσεις κι αν πέρασαν.

Στην ίδια λογική κινείται και το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία που προωθεί η ΝΔ, δίνοντας τη χαριστική βολή στα δικαιώματα του λαού σε μία περίοδο που του έχουν κατασπαράξει το εισόδημα.

Είναι η συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις, με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ιδιαίτερη συμβολή στο γιγάντωμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα νοσοκομεία, στη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια κι εμπορευματοποίηση των εργασιών τους, αλλά και στις συμπράξεις με τους ιδιώτες που συνεχίζουν να πλουτίζουν δίπλα στο υποστελεχωμένο κι εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Αυτή η «συνταγή» μας έφερε ως εδώ κι οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, όσο και να προσπαθούν να τα ρίξουν ο ένας στον άλλον.

Λύση αποτελεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Αυτό είναι και το δίδαγμα της πανδημίας, που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει 35.000 νεκρούς”.

Σχετικά θέματα

Απόψεις