Διεθνή

Αυτό είναι το σύστημα τους! -Μπόρις Τζόνσον: «Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!»

Σάλος στην Βρετανία από φράση που φέρεται να έχει πει ο πρωθυπουργός - Η Νταουνινγκ Στριτ διαψεύδει...

Αυτό είναι το σύστημα τους! Αυτός είναι ο κυνικός νεοφιλελευθερισμός τους! Αυτός είναι ο καπιταλισμός τους! Η αγορά να μείνει ανοιχτή και οι άνθρωποι ας πεθάνουν! 

«Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!». Αυτή την δήλωση φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο.

Την φράση, δημοσίευσε η εφημερίδα «DailyMail» η οποία αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να την είπε τον περασμένο Οκτώβρη, όταν ο υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ τον προειδοποίησε ότι χωρίς ένα lockdown τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ότι πολίτες θα πέθαιναν σε διαδρόμους και σε πάρκινγκ νοσοκομείων, καθώς και ότι θα χρειαζόταν η παρέμβαση του στρατού.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

 Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματος του πρωθυπουργού…

Άσχετα με τον τρόπο που έγινε γνωστή η κυνική αναφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά και παρά το γεγονός ότι η Ντάουνινγκ Στριτ την διαψεύδει, ένα είναι σίγουρο: Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι μια τέτοια φράση θα ήταν αδύνατον να ειπωθεί από έναν πρωθυπουργό. Γιατί, πολύ απλά, αυτός ο κυνισμός αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο μια πραγματικότητα για το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης που δεν διαψεύδεται με τίποτα. Οτι, δηλαδή, γι’ αυτούς πάνω από τα κέρδη δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την την… κομψότητα ή μη που το διατυπώνουν. 

(Επισκέψεις: 1.197 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend