Διεθνή

Αυστρία: Τέταρτο πανεθνικό lockdown – Ετοιμάζεται νόμος υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αυστρία ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή του τέταρτου γενικού lockdown στη χώρα, αλλά και την άμεση προετοιμασία νομοθεσίας που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, με εφαρμογή το αργότερο τον Φεβρουάριο του 2022.

«Το lockdown θα ανακόψει το τέταρτο κύμα, ο τρόπος εξόδου από το πέμπτο κύμα είναι “εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μέκσταϊν.

Το lockdown θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και για τουλάχιστον δέκα ημέρες, με προοπτική επέκτασης ως και είκοσι ημέρες, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Για τους ανεμβολίαστους προβλέπεται δυνατότητα συνέχισης των περιορισμών μετά το τέλος του lockdown εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Τα σχολεία δεν θα κλείσουν πλήρως, αλλά η διά ζώσης εκπαίδευση θα λειτουργήσει για «όποιον την χρειάζεται», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου, δηλαδή μεταξύ άλλων για παιδιά εργαζόμενων σε βασικές εργασίες, για παιδιά στην ειδική εκπαίδευση κτλ. Η μεγάλη πλειοψηφία των γονιών καλείται να επιστρέψει στην από το σπίτι διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις που μπορεί.

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα (ισχύει ήδη σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ) η δυνατότητα εμβολιασμού με την «αναμνηστική» τρίτη δόση τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση επιβολής τοπικών lockdown στο Σάλτσμπουργκ (τουλάχιστον τριών εβδομάδων) και την Άνω Αυστρία (ως τις 17 Δεκεμβρίου), όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη ένταση της πανδημίας. Η Αυστρία είχε ήδη επιβάλλει πρακτικά lockdown για τους ανεμβολίαστους σε όλη τη χώρα, την ίδια ημέρα.

(Επισκέψεις: 343 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend