Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Η “ΑΒ Βασιλόπουλος” απέλυσε εργαζόμενη καρκινοπαθή γιατί …«δεν τηρεί τις διαδικασίες»

Το χυδαίο πρόσωπο των αφεντικών. Το σκληρό ταξικό πρόσημο της εργοδοσίας. Η απανθρωπιά μιας δράκας μετόχων που πάνω από τα..

Το χυδαίο πρόσωπο των αφεντικών. Το σκληρό ταξικό πρόσημο της εργοδοσίας. Η απανθρωπιά μιας δράκας μετόχων που πάνω από τα κέρδη δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ούτε η ανθρώπινη υγεία. Όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια ενός πολιτικοοικονομικού συστήματος που έχει μοναδικό σκοπό να «ξεζουμίσει» τους εργάτες. Και όταν αποφασίσει κυνικά να τους πετάξει έξω από την παραγωγή, έχει  φροντίσει πρώτα να αρπάξει ακόμα και την τελευταία «ικμάδα» της υπεραξίας τους… Το «γρανάζι» …«αρρώστησε» και το πετάνε. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» όλη αυτή την αποκρουστική και εξοντωτική για τους εργαζόμενους τακτική την εφάρμοσε στο ακέραιο. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απέλυσε εργαζόμενη καρκινοπαθή με τον προκλητικό και απάνθρωπο ισχυρισμό ότι  «δεν τηρεί τις διαδικασίες»!!!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου. οι εργαζόμενοι δέχονται αφόρητες πιέσεις «έχουν γονατίσει στη δουλειά» και  «εργάζονται από πόστο σε πόστο και από τμήμα σε τμήμα με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους».  Σύμφωνα πάντα με τον σύλλογο «το ρεπό δίνεται όποτε θέλει η εργοδοσία, το ίδιο και οι άδειες»!

Oλόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο από συναδέλφισσες και συναδέλφους στα σουπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, για τις συνθήκες εργασίας και τις πιέσεις που τους ασκούνται, είναι καθημερινές. Κυρίως είναι συναδέλφισσες και συνάδελφοι που εργάζονται χρόνια στην εταιρεία και έχουν κατοχυρωμένα κάποια βασικά δικαιώματα όπως επιδόματα και 3ετίες. Δηλαδή εργαζόμενοι που η εργοδοσία τους θεωρεί μεγάλο κόστος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί!

Είναι τέτοια η πίεση και η τρομοκρατία που συναδέλφισσες παθαίνουν κρίσεις πανικού, υποφέρουν από έντονο άγχος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ” αρρωσταίνουν ” όταν μπαίνουν στο κατάστημα για να πιάσουν βάρδια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αντέχουν και παραιτούνται. Αυτός είναι ο στόχος της εργοδοσίας και αν δεν καταφέρει να τους ωθήσει στην παραίτηση, τους απολύει. Μάλιστα έφτασε στο σημείο ακόμα και συναδέλφισσα μας καρκινοπαθή να της ανακοινώσει την απόλυση της με την αιτιολογία ότι ” δεν τηρεί τις διαδικασίες “!

Αλλά για ποιές διαδικασίες κάνει λόγο; Αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ έχουν γονατίσει στη δουλειά. Εργάζονται από πόστο σε πόστο και από τμήμα σε τμήμα με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα με βάση τις ανάγκες του κάθε καταστήματος. Τη μια μέρα είναι πρωί, την άλλη ενδιάμεση και την μεθεπόμενη μέρα απογευματινή βάρδια και πάει λέγοντας! Το ρεπό δίνεται όποτε θέλει η εργοδοσία, το ίδιο και οι άδειες. Ακόμα πιο τραγική είναι η κατάσταση στις αποθήκες της αλυσίδας με τους εργολάβους να αλωνίζουν και εκατοντάδες εργαζόμενους, κυρίως μετανάστες να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα σε αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, αδειών κ.α.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το σύνολο των εργαζομένων τόσο στην ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, όσο και στις υπόλοιπες αλυσίδες σούπερ μάρκετς και γενικότερα στο εμπόριο. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα όρια της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης. Από αυτό το ξεζούμισμα και το τσάκισμα των δικαιωμάτων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων η εργοδοσία βγάζει τρελά κέρδη. Και το κάνει αυτό αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επικοινωνία με το σωματείο μας. Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Όπλο ο συλλογικός μας αγώνας και η αλληλεγγύη. Μέσα σε κάθε κατάστημα, στις αποθήκες και τα γραφεία σηκώνουμε το ανάστημα μας όπως έκανε και η συναδέλφισσα που είπε όχι στην απόλυση της και ήρθε σε επαφή με το σωματείο της. Μαζί να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, μαζί να απαντήσουμε στην εργοδοτική ασυδοσία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΑΣ

Σχετικά θέματα

Απόψεις