Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αυτός είναι ο “αντισυστημικός” Βελόπουλος – Πλειοδοτεί για την προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μια γρήγορη ματιά να ρίξει κάποιος στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου, θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι πίσω από τις διάφορες..

Μια γρήγορη ματιά να ρίξει κάποιος στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου, θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι πίσω από τις διάφορες φανφάρες που ξεστομίζει για να λανσάρεται ως αντισυστημικός, κρύβεται η πλήρης στοίχιση του συγκεκριμένου μορφώματος στους σχεδιασμούς και τους στόχους των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Το κόμμα Βελόπουλου με αλλεπάλληλες με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την ελληνική Κυβέρνηση ζητάει να αξιοποιηθούν μια σειρά υποδομές της χώρας για την εμπλοκή της στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, αλλά και απροκάλυπτα ζητάει να ενταχθεί η χώρα σε χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ που σχετίζονται με τον εξοπλισμό του καθεστώτος Ζελένσκι.

Τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού δίπλα στους ΣΥΡΙΖΑ, στο ΣΥΡΙΖΑ 2 (Νέα Αριστερά) και στο ΠΑΣΟΚ που από κυβερνητικές θέσεις αλλά και από τη θέση της αντιπολίτευσης στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, προστίθεται και το κόμμα Βελόπουλου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου που αποδεικνύουν τα παραπάνω:

Στις 22/2/2024 ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Βιλιάρδος Βασίλης καταθέτει κοινοβουλευτική ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 3389 με θέμα « Ίδρυση κοινής εταιρίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με τη σλοβάκικη ΜSM για την παραγωγή πυρομαχικών και μεταφορά της μονάδας της ΠΥΡΚΑΛ του Υμηττού στο Λαύριο»

Στη συγκεκριμένη ερώτηση γράφει: « Στο πλαίσιο αυτό, αναφέραμε τις δυνατότητες παραγωγής όπλων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την Ουκρανία, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση και προμήθεια από διάφορες χώρες διεθνώς. Ειδικότερα αναφέραμε στην επίκαιρη ερώτηση υπ’ αρ. 389- 13/11/23, που συζητήθηκε στις 27/11/23 ότι, η ΠΥΡΚΑΛ έχει τη δυνατότητα παραγωγής οβίδων 155 mm, που είναι σε μεγάλη ζήτηση διεθνώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία…..»

Και συνεχίζει: «Διαβάζουμε ότι τα ποσά που δίνει η ΕΕ για την παραγωγή πυρομαχικών για την Ουκρανίας μπορεί να φτάσουν τα 80εκ ευρώ, κάτι που μπορεί να αυξηθεί, αναλόγως της διάρκειας του πολέμου φυσικά.»

Και ρωτάει προς τους υπουργούς της κυβέρνησης: « …. Υπάρχει δυνατότητα να συνεχισθεί η παραγωγή της ΕΑΣ στον Υμηττό, …, λόγω της ζήτησης για την Ουκρανία και της ανάγκης για αναπλήρωση των πυρομαχικών που έχουν αποσταλεί στην Ουκρανία; …»

Στις 11/3/2024 ο ίδιος ο Κυριακός Βελόπουλος κάνει κοινοβουλευτική ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 3712 με θέμα « Ανάγκη για διευκρινίσεις περί του πολεμικού υλικού και των οπλικών συστημάτων που στάλθηκαν στην Ουκρανία».

Στη συγκεκριμένη ερώτηση ο κ. Βελόπουλος όχι μόνο δεν εκφράζει καμία διαφωνία με την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, απλά ζητάει να ενημερωθεί για τον τρόπο της αποστολής, για το αν έχει καταβληθεί κάποια αποζημίωση από το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ και ποιο ήταν το σχετικό αντίτιμο της αποστολής, αν υπήρξε τέτοιο.

Την 1/4 /2024 (και δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα) ξανά ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Βιλιάρδος Βασίλης καταθέτει κοινοβουλευτική ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 4059 με θέμα «Διασφάλιση της συνέχειας της παραγωγής των Ναυπηγείων της Ελευσίνας προκειμένου για την άμυνα της χώρας, για την τεχνογνωσία και για την απασχόληση.

Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι το κόμμα Βελόπουλου ΔΕΝ τόλμησε να καταψηφίσει το απαράδεχτο νόμο της Κυβέρνησης της ΝΔ για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας και δήλωσε ΠΑΡΩΝ. Αφού πρώτα έβαλε το χεράκι του για να περάσει το σχέδιο εγκλωβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων των Ναυπηγείων της Ελευσίνας μετά καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, για τα αποτελέσματα του νόμου που ΔΕΝ καταψήφισε.

Και τι άλλο λέει στη συγκεκριμένη ερώτηση; Διαβάστε: «… ενώ το πρόγραμμα ναυπήγησης “ευρωκορβέτας” προχωρούσε κανονικά, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι «παγώνει». Σημειώνεται, δε ότι, το ανωτέρω αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε έναν τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας, στον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “ρίχνει” βάρος και κεφάλαια (1,5 δισ. ευρώ με το πρόγραμμα EDIP), λόγω και των διαπιστώσεων και στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Μετά από όλα αυτά, τα σχόλια περιττεύουν. Όσο για το αν είναι «λαγός» ή απόλυτα στοιχισμένος με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σίγουρα δεν είναι αντισυστημικός όπως του αρέσει να λανσάρεται αλλά τα ίδια τα γεγονότα και οι παρεμβάσεις του παραπέμπουν σε «σύστημα και ξερό ψωμί» .

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα