Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αυτοί είναι που θέλουν να βάλουν φυλακή τον Μπογιόπουλο – “Εργα και ημέραι” μελών της Ενωσης Αποστράτων (βίντεο – φωτο)

Η αγωγή εκδικάζεται την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9πμ στα δικαστήρια στης σχολής Ευελπίδων 

Πηγαίνουν στο Γράμμο και στο Βίτσι για να υβρίσουν νεκρούς αποκαλώντας τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σαν “κομμουνιστοσυμμορίτες” κι όταν τους καταγγέλλεις για την εμφυλιοπολεμική ρητορική του μίσους απαντούν ότι δεν κάνουν τέτοια πράγματα και ότι λες – εσύ και όχι αυτοί – ψέμματα!

Τους λες ότι ως ΝΠΔΔ είναι διπλά υπόλογοι όταν αποκαλούν την περίοδο 1946-1949 σαν “συμμοριτοπόλεμο”, ότι παραβιάζουν τον νόμο 1863/89 που τονίζει ότι η περίοδος από την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα το 1944 μέχρι το 1949 ορίζεται ως Εμφύλιος πόλεμος, κι αυτοί απαντούν ότι “τηρούν τον νόμο” (!) και ότι τους “συκοφαντείς”! 

Τους λες ότι η παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις με τους χρυσαυγίτες και τους εκπροσώπους του Κασιδιάρη είναι συμπαράταξη με τον φασισμό, τους το επαναλαμβάνει μέχρι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή ότι  “η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη, και η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη” και αυτοί σου κάνουν αγωγή για “ηθική βλάβη” γιατί είναι “δημοκράτες”…

(31 Οκτωβρίου 2014, φωτο από την συνάντηση του προεδρείου της θεσμικά αναγνωρισμένης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που όπως αποκάλυπτε η «Εφημερίδα των Συντακτών» τα δύο μέρη συμφώνησαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα»). 

Τι ισχυρίζονται στην αγωγή τους, λοιπόν, κατά του Μπογιόπουλου; Ότι «με ιδιάζουσα χυδαιότητα και ψευδολογία» κατήγγειλε «ότι οργανώνουμε “γιορτές μίσους” και ότι στις προσκλήσεις μας για συμμετοχή των μελών μας  αποκαλούμε τον εμφύλιο της εποχής εκείνης ως πόλεμο “κατά των ληστοσυμμοριτών”, ότι επιδεικνύουμε φασιστική νοοτροπία, ότι είμαστε φασίστες και ότι παραβαίνουμε τον νόμο. Ωστόσο, γνωρίζετε καλώς, πως ουδέποτε η συκοφαντούμενη από εσάς ΕΑΑΣ υποστήριξε, ότι η οργάνωση των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πεσόντων για τη διατήρηση της δημοκρατίας συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την εκφορά χαρακτηρισμών της επιτιθέμενης άλλης πλευράς ως «ληστοσυμμοριτών». Επιπρόσθετα, ότι ουδέποτε προσκαλέσαμε τους συμπατριώτες μας σε μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στον αγώνα κατά των “ληστοσυμμοριτών”».

Αυτά αναφέρουν. Και ορκίζονται στην τιμή τους και στο Ευαγγέλιο για την… αλήθεια τους. Δεν είπαν – λένε – ποτέ για «κομμουνιστοσυμμορίτες». Ούτε καλούν σε εκδηλώσεις κατά «συμμοριτών» κομμουνιστών. Ότι τηρούν το νόμο. Ότι είναι δημοκράτες. Κι ότι ο Μπογιόπουλος λέει ψέματα γιατί αυτοί ποτέ δεν τα έκαναν αυτά.

Δείτε, λοιπόν, ποιοί είναι αυτοί που έκαναν αγωγή στον Νίκο Μπογιόπουλο (εκδικάζεται την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων). Ποιοι ζητούν 70.000 ευρώ για την “αποκατάσταση της τιμής” τους και επιδιώκουν τη φυλάκισή του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».  

Σημείωση 1): Ο,τι δείτε και διαβάσετε αμέσως παρακάτω, με τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Καστοριάς Ηλία Τζωρτζόπουλο να ανοίγει τις εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ στο Βίτσι συνέβη στις 29 Αυγούστου 2021. Συνέβη μετά δηλαδή από την αγωγή που κατέθεσαν! Αυτοί είναι που… “συκοφαντούνται”. Παρακολουθήστε: 

«Προσκλητήριο πεσόντων. Πεσόντες κατά τις μάχες Βίτσι – Γράμμου αξιωματικοί και οπλίτες των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα έτη 1948-1949 (…). Έπεσαν ηρωϊκώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών (…) Πεσόντες υπέρ πατρίδος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Άνδρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της πρώην Βασιλικής Χωροφυλακής (…) έπεσαν ηρωϊκώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδος εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Αυτοί είναι που λένε την… “αλήθεια” κι ο Μπογιόπουλος αυτός που λεει τα… “ψέματα”! 

Σημείωση 2η: Ο,τι δείτε είναι φετινό, του Αυγούστου του 2022. Δυο βδομάδες μετά ήταν που επανέφεραν την αγωγή για να πουν ότι ο Μπογιόπουλος λέει… ψέματα και ότι τους… συκοφαντεί!

Θαυμάστε:

α) Γράμμος, Αύγουστος 2022, Υπτγου ε.α. Χρήστου Μπολώση, Μέλους Ε.Α.Α.Σ.

Στην ομιλία του ο εν λόγω, μέγας θεωρητικός και επί συνεχούς βάσης αρθρογραφών περί του “συμμοριτοπολέμου”, που έχει διακριθεί και ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων – βιογραφιών για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, σε ένα ρεσιτάλ φαιάς… ευφυίας, λέει: 

 “…επειδή όπως είπαμε η ονομασία «ΔΣΕ» δεν του ταιριάζει, διότι ούτε Ελληνικός, ουτε δημοκρατικός ηταν, θα τον αποκαλούμε ΚΣ δηλαδή Κομμουνιστικό Στρατό. Ακόμα οι πολιτικοί ζητούν να μη χρησιμοποιούμε τον όρο «Κομμουνιστοςυμμορίτες». Θα συμμορφωθούμε πλήρως. Στο εξής θα τους αποκαλούμε «Συμμοριτοκομμουνιστες» ή χάριν συντομίας Σ/Κ. Με κάθετο για να μη τους μπερδεύουμε με το ΣΚ, το Σαββατοκύριακο”.  (εδω: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.eaas.gr/sites/default/files/%CE%9F%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%93%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%BF%20%CE%A5%CF%80%CF%84%CE%B3%CE%BF%CF%85%20%CE%B5.%CE%B1.%20%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B7%2C%20%CE%9C%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%95.%CE%91.%CE%91.%CE%A3..pdf) 

β) Βίτσι, Αύγουστος 2022, ομιλία του Υπτγου ε.α. Ιωάννη Δεβούρου, Αντιπροέδρου Ε.Α.Α.Σ.

Εκεί, λοιπόν μαθαίνουμε ότι ο Εμφύλιος δεν ήταν Εμφύλιος, αλλά… “κομμουνιστική ανταρσία” κι αυτοί τι κάνουν, μα δοξάζουν την “καταστολή της κακοδηγούμενης απο ξένα κέντρα επιρροης κομμουνιστικής ανταρσίας, απο το 1946 εως τις 29 Αυγούστου 1949″. (εδω: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.eaas.gr/sites/default/files/%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%95%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3%20%CE%99.%20%CE%94%CE%95%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A5%20%20%CE%92%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%99%202022.pdf) 

Αυτοί είναι που λένε την… “αλήθεια” κι ο Μπογιόπουλος αυτός που λεει τα… “ψέματα”! 

Πάμε παρακάτω και χρόνο – χρόνο:

  1. 2014: Από την εφημερίδα της ΕΑΑΣ “Εθνική Ηχώ” του Αυγούστου του 2014:

– Στη σελίδα 2 και υπό τον τίτλο “Το Βήμα του Προέδρου”, ο τότε Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς γράφει:

«H Ε.Α.Α.Σ., με την ευκαιρία της 65 ης επετείου από τη λήξη του Συμμοριτοπολέμου την 29 Αυγούστου 1949, πραγματοποίησε και εφέτος δια των παραρτημάτων της στους Ν. Ιωαννίνων και Καστοριάς αντίστοιχα προσκυνηματικές εκδηλώσεις (μνημόσυνα) (…)”.

– Ο ίδιος, στη σελ. 12, υπό τον τίτλο “Προσκυνηματική εκδήλωση στο Γράμμο με την ευκαιρία της συντριβής των Κ/Σ από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού” και υπότιτλο “χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Α.Σ. Υπ/τγου ε.α. Ε.Ν. Δανιά», αναφέρει, μεταξύ των άλλων:

« (…) Είμαστε όμως εδώ για να συνεορτάσουμε την λαμπρή και περήφανη νίκη του Εθνικού μας Στρατού, ο οποίος υπό την πεφωτισμένη Ηγεσία του Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου, επέφερε στους κομμουνιστοσυμμορίτες τον Αύγουστο του 1949 το τελειωτικό χτύπημα, εκπαραθυρώνοντάς τους από τα οχυρά τους εδώ στο Γράμμο αλλά και στο Βίτσι, γεγονός που σήμανε το τέλος του Συμμοριτοπολέμου».

– Στη σελίδα 10 της ίδιας εφημερίδας, ο ορισθείς από την ΕΑΑΣ ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, μεταξύ των άλλων, λέει:

«Σεβασμιώτατε, Κυρίες και Κύριοι. Περιποιεί τιμή στο πρόσωπό μου η ανάθεση από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. του ρόλου του κεντρικού ομιλητού στη σημερινή 65 η επέτειο από την ολοκλήρωση μιας πολεμικής συρράξεως του Έθνους, στην οποία πολλοί έχουν δώσει διάφορες ονομασίες (…). Για την αποκατάσταση λοιπόν αυτής της άδικης αντιμετωπίσεως των ηρώων του Γράμμου και του Βίτσι, αλλά και ολόκληρου του Συμμοριτοπολέμου, βρεθήκαμε, όπως κάθε χρόνο, σήμερα εδώ εμείς, λίγοι, αλλά αρκετά δυνατοί».

– Στη σελ. 13, της ίδιας εφημερίδας, γίνεται αναφορά ότι «από πλευράς επισήμων, ήταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος (…)»

2) 2015: Στην ανάρτηση της ιστοσελίδας e-grammes.gr που αναφέρεται στην εκδήλωση στο Γράμμο τον Αύγουστο του 2015, μεταξύ των άλλων, αναγράφεται:

«Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 τελέστηκε η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης για την νίκη του Στρατού μας στον Γράμμο και στο Βίτσι έναντι των κομμουνιστοσυμμοριτών του “Δ.Σ.Ε.” που αιματοκύλισαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949 και το καθιερωμένο ιερό μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων (…) Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Ιωαννίνων. Παρόντες ήταν ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντιστράτηγος ε.α. Επιτήδειος Γεώργιος και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος (…). Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που εμπόδισαν να επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία (…). Στη συνέχεια απεύθυνε ένα ελληνόψυχο χαιρετισμό ο Υποστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος για την ΕΑΑΣ Αθηνών. Υπογράμμισε ότι ο πόλεμος των ετών 1946-1949 ήταν συμμοριτοπόλεμος και όχι εμφύλιος, όπως τον μετονόμασε μετά από χρόνια η πολιτεία. (…). Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Υποστράτηγος ε.α. Νικόπουλος Σταύρος της Ε.Α.Α.Σ. Ιωαννίνων. Με γλαφυρότητα και ιστορική ακρίβεια αναφέρθηκε στα γεγονότα του συμμοριτοπολέμου 1946-1949 (…). Τον λόγο έλαβε και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντιστράτηγος ε.α. Επιτήδειος Γεώργιος. Τόνισε ότι η επέτειος του Γράμμου δεν είναι εκδήλωση μίσους, αλλά είναι φόρος τιμής προς τους πεσόντες του Στρατού. «Οι Γραμμομάχοι έσωσαν την πατρίδα που κινδύνευε να χάσει τη Μακεδονία από τους κομμουνιστοσυμμορίτες», όπως είπε (…). Ακολούθως, κατέθεσαν στεφάνια: (…) O ευρωβουλευτής και Αντιστράτηγος ε.α. Επιτήδειος Γεώργιος για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο αντιπρόεδρος και Υποστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). (…) Ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος για την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. (…)». (τα όσα προαναφέρθηκαν για την τελετή στο Γράμμο «εναντίον του ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών», αποδίδονται περιληπτικά και στην εφημερίδα της ΕΑΑΣ, “Εθνική Ηχώ”, 1 Σεπτεμβρίου 2015)

3) 2016: Δημοσίευμα της εφημερίδας της ΕΑΑΣ (“Εθνική Ηχώ”, 2016) αναφέρεται ότι «…την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, εορτάσθηκε και φέτος η 67 η επέτειος των μαχών Βιτσίου και Γράμμου εναντίον των ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών της περιόδου 1946 – 1949 (…). Χαιρετισμοί απευθύνθηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. Υποστράτηγο ε.α. κ. Δανιά Ευάγγελο, από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Ν., Αντιπτέραρχο ε.α. κ. Καββούρη Σ. και από τον Βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου “Χρυσή Αυγή” κ. Παππά Χ.».

4) 2017:  Δημοσίευμα της μηνιαίας εφημερίδας (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2017) «Ηχώ των Αιθέρων», που είναι όργανο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.), με τον τίτλο «χαιρετισμός του Σ/μχου ε.α. Πιέρρου Πλατανά στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Βίτσι», που απευθύνεται και στον κ. Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ., μεταξύ των άλλων αναφέρεται «…είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους δαφνοστεφανωμένους πολεμιστές, που πρόταξαν τα στήθη τους με πίστη στο Θεό, στην πατρίδα και την οικογένεια, σ’ ένα ξενοκίνητο εχθρό, τους κομμουνιστοσυμμορίτες (…). Δεν θα ξεχάσουμε τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία του νεότερου Ελληνισμού μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή που έσπειραν στη χώρα οι κομμουνιστοσυμμορίτες (…)”

5) 2018: Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ Κιλκίς http://eaas-kilkis.blogspot (13/02/2018), γίνεται αναφορά στη μάχη της Φλώρινας και τη σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 10/02/2018. Αναγράφεται ότι «χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντ/γος ε.α. Ροζής Βασίλειος» και επίσης  «επιμνημόσυνη δέηση, Φλώρινα Φεβ. 2018: Επιμνημόσυνος δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνου στο κοιμητήριο όπου αναπαύονται οι ηρωϊκώς πεσόντες μαχητές του Ελληνικού Στρατού και της Χωροφυλακής κατά τη μάχη της Φλώρινας το Φεβρουάριο του 1949 με τους κομμουνιστοσυμμορίτες».

Μάλιστα για την εκδήλωση αυτή, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, που απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό, αναφέρει επί λέξει σε σχετική ανάρτησή του “Βασίλειος Ροζής. 13 Φεβρουαρίου 2018. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 98 ετών!!! (Με κεφαλαία γράμματα παρακαλώ!!) Το πλέον δραστήριο μέλος της Ε.Α.Α.Σ. Συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις δραστηριότητες-εκδηλώσεις της Ένωσης, όπου και αν γίνονται αυτές. Στις παρακάτω φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στις τριήμερες προσκυνηματικές εκδηλώσεις της Ε.Α.Α.Σ. στη Φλώρινα για την επέτειο της ομώνυμης μάχης του Ελληνικού Στρατού κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών το Φεβρουάριο 1949, όπου είχε ενεργό συμμετοχή. Να είστε πάντα καλά ΣΤΡΑΤΗΓΕ, υγιής, δυνατός και πνευματώδης. Αποτελείτε το ζωντανό παράδειγμα για όλους μας, προσωπικά εγώ, αλλά και όλο το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., σας ευχαριστεί και σας ευγνωμονεί».

6) 2019: Ανάρτηση της ΕΑΑΣ Σερρών, όπου αναγράφεται :

– «Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, Γράμμος 2019 – Εκδήλωση τιμής και μνήμης ΕΑΑΣ Σερρών. Την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε με λαμπρότητα η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης για την επέτειο νίκης του Στρατού μας στον Γράμμο κα στο Βίτσι έναντι των κομμουνιστοσυμμοριτών. (…). Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Ιωαννίνων».

– Για την ίδια εκδήλωση δημοσίευμα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, παράρτημα Ιωαννίνων, με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2019, όπου αναγράφεται, μεταξύ των άλλων:

«Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 (…) Εορτάσθηκε και εφέτος η 70 η επέτειος των μαχών Βιτσίου και Γράμμου, εναντίον των ξενοκινήτων κομμουνιστοσυμμοριτών, της περιόδου 1946-1949 (…). Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υποστράτηγος ε.α. Κράγκαρης Αριστομένης…».

7) 2020:  Ανάρτηση του Δημήτρη Καραμπέρη, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση  στο Γράμμο τον Αύγουστο του 2020, όπου υπό τον τίτλο «ο χρήστης Δημήτρης Καραμπέρης είναι με τους stavros koutris και kostas skarmaliorakis», αναγράφεται, μεταξύ των άλλων:

«Μόλις επέστρεψα από την περιοχή του Γράμμου, μετά από ένα τριήμερο προσκύνημα για απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των ηρώων του Εθνικού μας Στρατού, της Βασιλικής Αεροπορίας και της Βασιλικής Χωροφυλακής, που πολέμησαν τους ξενοκίνητους κομμουνιστοσυμμορίτες την περίοδο από 30/3/1946 έως 30/8/1949. (…) Σήμερα παρευρέθηκα στη σεμνή αλλά φλογερή επίσημη τελετή στο μνημείο της Βούρμπιανης, που οργανώθηκε με μέριμνα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), όπως κάθε χρόνο από το 1981 και εντεύθεν, αφού η επίσημη πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κυρίως να φοβάται να τιμήσει τις δεκάδες χιλιάδες θυμάτων του Ελληνικού Στρατού καθ’ όλη τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου (…). Στις άλλες φωτογραφίες, είμαι με τους Αντιστρατήγους ε.α. Σταύρο Κουτρή και Κωνσταντίνο Σκαρμαλιωράκη, της σεβαστής μου διοικούσης τάξεως στη Σ.Σ.Ε. και νυν Πρόεδρο και μέλος της Ε.Α.Α.Σ. αντίστοιχα (…) ».

Στο σχόλιό του – απάντηση στα προαναφερόμενα του Αντιστρατήγου ε.α. και μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ Κώστα Σκαρμαλιωράκη, αναφέρει: «Δημήτρη μου, χάρηκα πολύ που σε είδα από κοντά. Εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε κάθε χρόνο και να τιμούμε όσους Αξ/κούς, Υπαξ/κούς και οπλίτες έπεσαν κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών σε Γράμμο και Βίτσι».

8) 2020: Αρθρο του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Αναστασίου Φαραντάτου, μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2020 στην εφημερίδα “Εθνική Ηχώ” υπό τον τίτλο “γιορτές μίσους ή γιορτές ιστορικής μνήμης;”, αναφέρει:

– «Τα Δεκεμβριανά ήταν η αφετηρία του συμμοριτοπολέμου».

– «…Με πιο πρόσφατη την άνευ όρων παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας σε αλλοεθνείς (…) Δυστυχώς με την ανοχή, αν όχι με τις ευλογίες των νικητών του συμμοριτοπολέμου».

– «…Οι επικριτές των εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης, όπως η σεμνή τελετή στου “Μακρυγιάννη”, κατηγορούν την Ε.Α.Α.Σ. για χρήση του όρου συμμοριτοπόλεμος αντί του προσφιλούς τους προσδιορισμού “εμφύλιος”. Μόνο που όλοι αυτοί οι οποίοι επιμένουν να λένε “εμφύλιο” τον συμμοριτοπόλεμο, δεν αποδέχονται την έννοια της φυλής (…) Οι σημερινοί διεθνιστές και θιασώτες των ανταρτών, κάθε φορά που αποτίνουμε φόρο τιμής στα θύματα των Δεκεμβριανών και του συμμοριτοπολέμου, εκτοξεύουν τόνους λάσπης εναντίον της Ε.Α.Α.Σ., με το επιχείρημα της δήθεν αναβίωσης “εορτών μίσους”…».

Υπενθύμιση: Το άρθρο του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. δημοσιεύτηκε ένα μήνα περίπου μετά το σάλο που δημιούργησε το κάλεσμα της Ε.Α.Α.Σ. Σερρών για τις γιορτές του Αυγούστου του 2020 στο Γράμμο και στο Βίτσι “κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών” και τη ματαίωση της συμμετοχής σ’ αυτές του Υφυπουργού Αμύνης Αλκ. Στεφανή.

 

9) 2020: Αρθρο του Υποστρατήγου ε.α. Χρήστου Φαραντάτου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του ενάγοντος “Εθνική Ηχώ” το Δεκέμβριο του 2020, υπό τον τίτλον “Η Μάχη της Κονίτσης”, στο οποίο αφού εξηγείται ο όρος “Κ/Σ (κομμουνιστοσυμμορίτες)”, αναφέρεται μεταξύ των άλλων:

«…Ευρισκόμεθα χρονικώς στο μέσον περίπου του Συμμοριτοπολέμου (1946-1949), του αποκληθέντος κατ’ ευφημισμόν “Εμφυλίου” (…). 25 Δεκεμβρίου 1947 εξεδηλώθη η κεραυνοβόλος επίθεση των Κ/Σ κατά της Κονίτσης. (…) Η Γ’ Μοίρα καταδρομών (Μ.Κ.) (…), καταλαβούσα με θυελλώδη έφοδο το ζωτικό ύψωμα Λυκόμορο, όπου εστάθμευε το αρχηγείο των Κ/Σ. Επηκολούθησαν λυσσώδεις αντεπιθέσεις των Κ/Σ, οι οποίες αποκρούσθηκαν επιτυχώς (…) Η ήττα των Κ/Σ ήταν συντριπτική (…) Την επομένη επεσκέφθη την ηρωϊκή πόλη η Βασίλισσα Φρειδερίκη (1917-1981), ο δε αείμνηστος Βασιλεύς Παύλος (1901-1964) παρασημοφόρησε την μαρτυρική πόλη με τον Σταυρό του Σωτήρος. Η μάχη της Κονίτσης αποτέλεσε σημαντική καμπή κατά τον αγώνα εναντίον των Κ/Σ».

Σημείωση: Το 2020 είναι η ίδια χρονιά που η ΕΑΑΣ αναγγέλλει την παρουσία σε Γράμμο – Βίτσι εκπροσώπου της κυβέρνησης, η οποία και ανακρούει πρύμναν μετά από τον σάλο που προκάλεσε η κατά “κομμουνιστοσυμμοριτών” ανακοίνωση της ΕΑΑΣ ΣΕρρών – εδω: 

10) 2021: Στις εκδηλώσεις του 2021 (δείτε και βίντεο παραπάνω) ο Υποστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του Παραρτήματος Καστοριάς Ηλίας Τζωρτζόπουλος, ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

«Προσκλητήριο πεσόντων. Πεσόντες κατά τις μάχες Βίτσι – Γράμμου αξιωματικοί και οπλίτες των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα έτη 1948-1949 (…). Έπεσαν ηρωϊκώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών (…) Πεσόντες υπέρ πατρίδος καθ’ όλη τη διάρκεια του αντισυμμοριακού πολέμου. Άνδρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της πρώην Βασιλικής Χωροφυλακής (…) έπεσαν ηρωϊκώς μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδος εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα ποιοί είναι οι ψεύτες, ποιοί είναι οι συκοφάντες, ποιοί είναι οι… λεβέντες και ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να βάλουν φυλακή τον Μπογιόπουλο. 

(*) Η αγωγή εκδικάζεται την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9πμ στα δικαστήρια στης σχολής Ευελπίδων 

Απόψεις