Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αυταρχικός κατήφορος της Διοίκησης του Ευαγγελισμού: “Να σταματήσει τώρα ο εκφοβισμός των εργαζόμενων”

«Ο αυταρχικός κι εργατοκτόνος κατήφορος της Διοίκησης δεν έχει τελειωμό», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το Σωματείο,..

«Ο αυταρχικός κι εργατοκτόνος κατήφορος της Διοίκησης δεν έχει τελειωμό», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το Σωματείο, ο Διοικητής επέβαλε πειθαρχική ποινή επίπληξης στην Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, αναπλ. Γραμματέα του Σωματείου, μέλους της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και προϊσταμένης του Τμήματος Γραμματείας Τακτικών Ιατρείων «για παράπτωμα που ο ίδιος ο Διοικητής με προηγούμενες αποφάσεις του αναιρούσε. Συγκεκριμένα, επέβαλε την πειθαρχική ποινή “επίπληξης” στη συνάδελφο επειδή σε αιφνιδιαστικό έλεγχο παρουσίας που πραγματοποίησε σε όλη τη Διοικητική υπηρεσία την ίδια ακριβώς ώρα (μάλλον έχει ικανότητες …σούπερμαν), διαπίστωσε λέει …ότι απουσίαζαν εργαζόμενοι από το Τμήμα της συναδέλφου και άρα ως προϊσταμένη δεν ελέγχει την τήρηση του ωραρίου. Έλα όμως που στις αποφάσεις του που στάλθηκαν μετά από κλήσεις σε απολογία των ελεγχόμενων εργαζόμενων, συμπεραίνει ο ίδιος ότι τελικά “δεν διαπιστώθηκε το παράπτωμα” δηλαδή δεν απουσίαζαν!». Ταυτόχρονα, της έστειλε και άλλη επίπληξη γιατί «δουλεύει παραπάνω ώρες (από ιδιοτροπία ίσως;) ενώ δεν της το έχουν προεγκρίνει!».

Ακόμη, το Σωματείο καταγγέλλει ότι «ο διοικητής ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία και κατά του συναδέλφου Νίκου Γούσιου, μέλους του ΔΣ του Σωματείου, με στημένη κατηγορία ότι τάχα χειροδίκησε εναντίον συναδέλφισσας!». Επιπλέον καταγγέλλει το γεγονός ότι απολύθηκε «εν ψυχρώ και αναιτιολόγητα, συναδέλφισσα καθαρίστρια χωρίς μάλιστα να τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες (κλήση σε απολογία, κατονομασία του “παραπτώματος”, απόψεις συλλογικών οργάνων κλπ)».

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σημειώνει: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Θα επιτρέψουμε στη Διοίκηση να συνεχίσει να μοιράζει ανεξέλεγκτα, απρόκλητα και παντελώς ανυπόστατα κλήσεις σε απολογία, πειθαρχικά και ποινές, να εξαπολύει ανελέητο κυνηγητό της διαφορετικής γνώμης και το “χρύσωμα” των αρεστών του με σκοπό να γενικευτεί ο φόβος, η αβεβαιότητα και η διαλυτική κατάσταση που ήδη έχει διαμορφώσει ώστε με μεγάλες ταχύτητες και εγκαθιδρύοντας την “αρχή τους ενός”, να προωθήσει τις συγχωνεύσεις, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να βάλει τέρμα πια στις τακτικές του εκφοβισμού και των συνεχών διώξεων κατά των εργαζομένων, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη για να μείνει όρθιο το νοσοκομείο.

Να αποσύρει εδώ και τώρα την αναίτια ποινή κατά της συναδέλφου Ευαγγελοπούλου που εδώ κι ενάμιση χρόνο συστηματικά στοχοποιεί και διώκει, αλλά και τις ανυπόστατες συκοφαντικές κατηγορίες κατά του συναδέλφου Γούσιου. Ν’ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσας καθαρίστριας και να σταματήσουν πια οι πρακτικές που λοιδωρώντας ως ..παραβατικούς όλους τους εργαζόμενους που κρατάμε με αυταπάρνηση το νοσοκομείο στην πλάτη μας, στόχο έχει να αποδομήσει τις υπηρεσίες του και να τις ξεπουλήσει το γρηγορότερο δυνατό στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Να σταματήσουν πια οι συνδικαλιστικές διώξεις και η ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων μας. Έτσι ή αλλιώς εμάς δεν μας φοβίζουν – δεν μας σταματούν!».

  • «Η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία δεν θα περάσουν. Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση της καθαρίστριας. Σταματήστε τη στοχοποίηση των εργαζομένων και του Σωματείου» τονίζει η ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού.

Σχετικά θέματα

Απόψεις