Το Σχόλιο της Ημέρας

Ασφάλεια, ή δημοκρατία;

Το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, με τους πενήντα νεκρούς και την ασάφεια όσον αφορά τις διασυνδέσεις του δράστη με τον ISIS, έφερε και πάλι στην πρώτη θέση της προεκλογικής εκστρατείας των υποψήφιων προέδρων, το θέμα της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, απορρίπτει την εκδοχή της ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης και επιχειρεί να περιορίσει το θέμα στο πεδίο της βίας στο εσωτερικό της χώρας, αναδεικνύοντας το μείζον θέμα της οπλοκατοχής και της ελεύθερης χρήσης των όπλων. Στη γραμμή αυτή στοιχίζεται και η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν χάνει την ευκαιρία, αξιοποιώντας την καταγωγή του δράστη και την πιθανολογούμενη σχέση του με τον ISIS, να αναθερμάνει την αντιμουσουλμανική υστερία, με την οποία εξάλλου επικράτησε μεταξύ των άλλων υποψηφίων του κόμματος του.

Η αμερικάνικη κοινωνία, που κρύβει πίσω από τη βιτρίνα της, εκατομμύρια ανέργους, φτωχούς, αστέγους, θύματα φυλετικών διαχωρισμών, περιδινίζεται σε μια νέα κρίση με τη μορφή του διλλήμματος: Ασφάλεια, ή δημοκρατία;

Υπάρχει καμιά αμφιβολία για το τι θα υπερισχύσει και τώρα;

(Επισκέψεις: 18 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend