Πολιτική

Άρειος Πάγος: Όχι στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών

Απέρριψαν το αίτημα των τουρκικών αρχών, για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τρία συμβούλια του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζουμε ότι οι αξιωματικοί έφθασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. 

Έγινε δεκτό το σκεπτικό τους πως στην Τουρκία δεν θα αντιμετωπιστούν με μια δίκη που θα είναι δίκαια και μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους. Για τους έξι υπήρχε ομόφωνη απόφαση και για τους δύο μόνο ένα μέλος αποτέλεσε μειοψηφία. 

H αντίδραση της Άγκυρας 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η στάση του ελληνικού δικαστικού συστήματος οδηγεί στην ατιμωρησία των εγκληματιών και την παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και των κανόνων» και υποστηρίζει: «Η απόφαση αυτή, η οποία θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, υπόκειται επίσης σε συνολική επαναξιολόγηση των διμερών μας σχέσεων, της συνεργασίας μας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και έχει συνέπειες για το κοινό μας έργο σε άλλα διμερή και περιφερειακά ζητήματα».

Περιπτώσεις Ελλήνων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο σε άλλες χώρες

Διαβάστε για τις περιπτώσεις Ελλήνων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο σε άλλες χώρες, στο κείμενο του Γιώργου Καραγιάννη, με τίτλο «Τα διδάγματα της Ιστορίας και η υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών».

(Επισκέψεις: 13 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend