Απόψεις

Η Αριάννα πήρε «Πούλιτζερ», και μεις τον.. πούλο!

Ήρθε στην Αθήνα λοιπόν η Αριάννα Χάφιγκτον!

Ω, τι τιμή!

Με εμπροσθοφυλακή κυρίες ντυμένες στο γλασέ, επιχείρησε μεγαλοπρεπή εμφάνιση στο Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο έτσι που πάει, κινδυνεύει να γίνει μπαρ Μπαλτάσαρ!

Ήρθε να μας παρουσιάσει το βιβλίο της και την εκδοχή στον χώρο του ελληνικού διαδικτυακού χώρου, του «Χάφιγκτον Ποστ». Και μεις την υποδεχθήκαμε κάπως, όπως γίνεται στα έρμα τα… Τζουμέρκα (πρώην τσιφλίκι του μεγαλοτσιφλικά και…ευεργέτου Ζωγράφου), καλοκαίρι, στα πανηγύρια όπου πλακώνουν κάποιοι ομοεθνείς από τας Αμερικάς, με εκρού κουστούμια και πεντοδόλαρα στη τσέπη, να κολλάνε με σάλιο στους κλαρινιντζήδες!

Ώπα της λοιπόν της κυράς! Έτσι είμαστε εμείς. Ψοφάμε για…Αλαμουντίν και Χάφιγκτον!

Έλα όμως που έχει πάρει «Πούλιτζερ»! Τι σου είναι ένα «Πούλιτζερ» μπροστά στό μίζερο βραβείο… Μπότση! (προσωπικά δεν το έχω και σε καμιά εκτίμηση). Εδώ δεν έχουν πάρει Πούλιτζερ εκατοντάδες δημοσιογράφοι που άφησαν την στερνή τους πνοή σε πολέμους και σφαγές. Αλλά, το πήρε η Χάφιγκτον! Μεγειά της και χαρά της, και να το βάλει στη θέση της στεφανοθήκης της, να το βλέπει και να απολαμβάνει απανωτούς οργασμούς ικανοποίησης…

Το θέμα μου είναι κάπου αλλού: Εγώ βγήκα στους δρόμους σαν συντάκτης του ΔΟΛ κι έδωσα τη μικρή μου μάχη μαζί με Κακαουνάκη,, Ορνεράκη, Τσαϊλά και άλλους συναδέλφους για να τελειώνουμε, μια για πάντα, με τη Μοναρχία. Για νάχουμε Πρόεδρο!

Και πέρασαν να εκπροσωπήσουν αυτό τον ύπατο θεσμό, πρόσωπα ανάλογα με την εκάστοτε κρατούσα αισθητική και πολιτική αντίληψη. Ο θεσμός λοιπόν του Προέδρου τής Δημοκρατίας δεν είναι απλά μια καρικατούρα. Όσο και αν δεν έχει δραστικές εξουσίες στα χέρια του, δεν παύει ποτέ να εκπροσωπεί το Ήθος και την Αισθητική τής χώρας. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας! Κι η Ελλάδα, όσο κι αν θεωρείται υπό κατοχή, επειδή μας φτάσανε σ αυτό το οικονομικό χάλι, δεν έχει πάψει να συμβολίζει φάρο φωτεινό για ολάκερη την ανθρωπότητα. Αυτή τη χώρα ΕΚΡΟΣΩΠΕΙ ο εκάστοτε Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θα πρέπει λοιπόν να το ξέρουν καλά αυτοί που είναι ολόγυρα του και το παίζουν σύμβουλοι! Δεν είναι δυνατόν να είναι προσιτός με τόση ευκολία σε μια δικηγορίνα, συνεταίρο δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου, μήτε σε καμιά κυρία… Αριάννα, πού ήρθε να μας πλασάρει το βιβλίο της και το ποστ της!!

Πήγε λοιπόν η Αριάννα, απαστράπτουσα, ως ο εξ ομογενείας πλούσιος θείος, να επισκεφθεί τον Πρόεδρο και να του… προσφέρει το βιβλίο της, λες και είναι ο…Τσέχοφ! Του είπε μάλιστα και αρκετά βαρυσήμαντα μπροστά στις κάμερες. Ο,τι τέλειωσε τη Σχολή Χίλλ στη Πλάκα κι ό, τι κατασυγκινήθηκε όταν είδε το σχολείο της. Κι ο Πρόεδρος έκαμε τη βαρυσήμαντη παρατήρηση… “υπάρχει ακόμα η Χίλλ;”! Για να εισπράξει την επίσης βαρυσήμαντη απάντηση, από την κατασυγκινημένη Αριάννα, ό τι υπάρχει και η Χίλλ και το εκκλησάκι παραδίπλα…

Κι όλοι εμείς λιώσαμε από συγκίνηση γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η Χίλλ και γιατί την επισκεφθεί η Αριάννα…

Το λοιπόν κύριε Πρόεδρε! Και ο γιος μου τέλειωσε τη Χίλλ, αλλά δεν φοίτησε μετά σε κανένα Ντηρί! Αποφοίτησε αριστούχος από το Πειραματικό της Πλάκας. Τέλειωσε με άριστα και τη Φιλοσοφική. Έκαμε το πρώτο του μεταπτυχιακό, κι αυτό με άριστα, με το Μηλιό και το Μπαλτά. Έκαμε και δεύτερο μεταπτυχιακό, στο Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ, αλλά δεν περίσσευαν φράγκα για διδακτορικό. Τώρα είναι άνεργος…

Δεν θα τον δεχθείτε ποτέ στο Προεδρικό, κι ούτε που κάνει κέφι να μπει εκεί, αν και είναι γείτονας. Δεν θα δεχθείτε ποτέ, κύριε Πρόεδρε, κανένα νέο άνεργο που διαθέτει πλείστα όσα τυπικά προσόντα από Σας… Οι πόρτες σας είναι ερμητικά κλειστές γι αυτά τα σοφά ελληνάκια, που αρίστευσαν στο στίβο της Επιστήμης και περιπλανώνται αβέβαια σ αυτό το σεληνιακό τοπίο που τα περιβάλλει. Δεν θα δεχθείτε ποτέ μια επιτροπή από τις εκατοντάδες ανέργων δημοσιογράφων. Κάποιοι απ´ αυτούς είναι πολύ καλύτεροι από την Αριάννα. Μόνο που η Αριάννα πήρε το «Πούλιτζερ» και μεις τον..πούλο!

 

(Επισκέψεις: 33 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend