Πολιτική

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές από το πρακτορείο «Αναντολού», σήμερα το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Η δυσμενής εξέλιξη στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Τουρκικού στρατού την 1η Μαρτίου στις Καστανιές, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να προσπάθησε να καλλιεργήσει προσδοκίες και οι Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι να έθεσαν το θέμα στον Ερντογάν, αλλά προς το παρόν τα πάντα έμειναν στα λόγια.

«Οι Τούρκοι δικαστές θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» ήταν εξάλλου η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον συνομιλητή του να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να αποφυλακιστούν το συντομότερο. 

Τα παιχνίδια της Άγκυρας αναμένεται να συνεχιστούν με τους ΝΑΤΟϊκούς και Ευρωπαίους «εταίρους» και «συμμάχους» να συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. 

(Επισκέψεις: 11 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend