Κοινωνία

Τα βρήκαν στα 728…κεφάλια!

Η πρώτη αυλαία στην κακόγουστη και εν πολλοίς προβλέψιμη παράσταση της κυβέρνησης, αναφορικά με την τύχη των 1328 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, έπεσε. Η απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τελικά 728 αντί για 828 δείχνει πως η συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων έκλεισε στα …100 κομμάτια. Στους μοιρασμένους ρόλους, του «καλού» για τον Ανδρέα Λοβέρδο και του «κακού» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προστέθηκε ο ρόλος των «συνετών» για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των δύο κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προκηρυχθούν 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που θα στελεχώσουν τα ιδρύματα και θα πεταχτούν στην ανεργία 728 εργαζόμενοι.

Επί της ουσίας, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίτευξη του μνημονιακού στόχου για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014 προχωρά ακάθεκτος και σε αγαστή σύμπνοια, παρά την προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας και των «παπαγάλων» πέριξ του Μαξίμου που έκαναν λόγο για σφοδρή αντιπαράθεση. Μια αντιπαράθεση  που κατέληξε σε συναινετική λύση για το καλό της …πατρίδας.

Ειδικά μετά την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις μέσα στο 2014 κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο δεν πρέπει να αισθάνεται «σίγουρος». Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι απολύσεις όπως έχουν δρομολογηθεί και με τους ρυθμούς που επιθυμούν τρόικα και κυβέρνηση, η τελευταία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο  να υπάρξουν «ισοδύναμα μέτρα» που θα αντισταθμίσουν το …κενό. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά να βρεθούν από άλλους τομείς του δημοσίου οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

(Επισκέψεις: 6 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend