Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απόλυτη σύμπνοια και πανηγυρισμοί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της ΝΑΤΟικής δολοφονικής μηχανής (VIDEO)

H προσχώρηση των Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, με τη συμφωνία των τριών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι επικίνδυνη και ρίχνει λάδι..

H προσχώρηση των Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, με τη συμφωνία των τριών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι επικίνδυνη και ρίχνει λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία ανάμεσα στη Ρωσία από τη μία πλευρά, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από την άλλη, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, χαρακτηρίζοντας αποκαλυπτική για τη στάση των τριών κομμάτων τη σημερινή συζήτηση. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία και έσπευσε να στείλει οπλισμό, και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για το Αιγαίο, αφοπλίζοντας εν μέρει τα ελληνικά νησιά.

Κατήγγειλε παράλληλα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που με μία «θλιβερή και απίστευτη ρητορική», ενώ συμφωνεί με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ζητά άλλο σύστημα ασφάλειας από την ΕΕ, για να ισορροπήσει τάχα την πολιτική των ΗΠΑ. «Αυτό το παραμύθι έχει τελειώσει αφού επίσημα η Ευρώπη λέει πως το ΝΑΤΟ αποτελεί πυλώνα της ευρωπαϊκής ασφάλειας», ενώ οι περισσότερες χώρες της ΕΕ  είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης.  

Επίσης, στηλίτευσε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ ψηφίζει υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, δηλώνει ότι αντιτίθεται στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία. «Είναι πολιτική θέση εάν είσαι με τον φρουρό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή όχι», υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι πρέπει ιδιαίτερα οι νέοι να μάθουν την ιστορία του ΝΑΤΟ και τα εγκλήματα που έχει κάνει ανά τον πλανήτη στα 73 χρόνια δράσης του, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού από τα ανερχόμενα λαϊκά κινήματα. 

Υπενθύμισε επίσης πως τα αστικά κόμματα στη χώρα μας πανηγύριζαν όταν ανετράπη ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση, λέγοντας πως «μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ειρήνης και συνεργασίας» και πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν από την κλιμακούμενη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, που άρχισε να επεκτείνεται ταχύτατα, να επεμβαίνει με πραξικοπήματα και πολέμους σε διάφορες χώρες, να αλλάζει τα όρια δράσης του σε έξι χιλιάδες μίλια σε όλο τον κόσμο και τελικά να μετατραπεί σε παγκόσμιο χωροφύλακα.

«Το ΝΑΤΟ δεν ήταν που αιματοκύλισε τη Γιουγκοσλαβία, βομβάρδισε σχολεία, μέχρι και μαιευτήρια στο Βελιγράδι, έριξε βόμβες στείρωσης και απεμπλουτισμένου ουρανίου, άλλαξε τα σύνορα της χώρας φτιάχνοντας 7 νέες χώρες-προτεκτοράτα;», είπε. «Αυτές είναι οι αξίες και οι αρχές του ΝΑΤΟ, που υπερασπίζεστε τη διεύρυνσή του», επισήμανε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, που διά στόματος του υπ. Εξωτερικών έκανε λόγο για «αξίες» του ΝΑΤΟ, αλλά και προς τα άλλα κόμματα που υπογράφουν τη διεύρυνση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. 

Ο Θ. Παφίλης αποκάλυψε τα κάλπικα επιχειρήματα των αστικών κομμάτων που ισχυρίζονται πως το ΝΑΤΟ θα προστατέψει την Ελλάδα από την Τουρκία, την ώρα που αυτή εφαρμόζει τη λογική των «ίσων αποστάσεων» και καλεί τα δύο μέρη «να τα βρουν» μεταξύ τους. Το πόσο βοηθάει στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, συμπλήρωσε, φαίνεται από την κατάντια που ζει η χώρα μας, με την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σημειώνοντας πως αυτή η γεωστρατηγική αναβάθμιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης, προκειμένου να πάρει μέρος της λείας που ξαναμοιράζεται και γι’ αυτό συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

Καταλήγοντας, τόνισε πως παρά τα ψέματα και την προσπάθεια συγκάλυψης της δράσης του, η συνείδηση του ελληνικού λαού είναι εχθρική απέναντι στο ΝΑΤΟ καθώς αντιλαμβάνεται ότι είναι ο χωροφύλακας των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε όλη τη Γη. «Είναι ο υπερασπιστής της καπιταλιστικής κοινωνίας, όπου το 10% του πληθυσμού κατέχει το 90% του πλούτου για να πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτή είναι η δημοκρατία του καπιταλισμού» σημείωσε, με αφορμή και τη σημερινή επέτειο της Διεθνούς Μέρας της Δημοκρατίας και κάλεσε τον λαό να μη διαλέξει ληστή, αλλά να αγωνιστεί για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που μόνο δεινά, πολέμους και φτώχεια φέρνει για τους λαούς. 

Απόλυτη σύμπνοια και πανηγυρισμοί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της δολοφονικής μηχανής 

Απροκάλυπτη ήταν η συμπόρευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ. 

Τα τρία κόμματα όχι μόνο ψήφισαν μαζί στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, αλλά επιδόθηκαν σε προκλητικούς πανηγυρισμούς για να συγκαλύψουν τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούν αυτού του είδους οι αποφάσεις για τον ελληνικό λαό. 

Στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της ελληνικής εμπλοκής, άφησαν κατά μέρος τις συνηθισμένες «κοκορομαχίες» τους, για να στηρίξουν με κάθε τρόπο μια στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στην παρέμβασή του πανηγύρισε για την κύρωση της ένταξης των δύο χωρών από τη «συντριπτική πλειοψηφία» των κομμάτων στην Ελληνική Βουλή, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε, «ειδικά αυτή την περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Προκλητικά επιδόθηκε σε θριαμβολογίες για την παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους ΝΑΤΟικούς, λέγοντας πως ήταν μία «πολύ πετυχημένη επιλογή» το συγκεκριμένο λιμάνι και «σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας. «Η Αλεξανδρούπολη είναι ο κύριος λιμένας ενίσχυσης της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ και εάν δει κανείς τους αγωγούς, τις πλωτές εγκαταστάσεις και το συνολικό υπηρετούμενο σχεδιασμό, πρέπει να δώσει εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την επιλογή της», ανέφερε, τη στιγμή που η χώρα μετατρέπεται σε μέρος του πολέμου και στόχο αντιποίνων. 

Ο ένας έκοβε, ο άλλος έραβε…

Τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο εισηγητής του, Γ. Μπουρνούς«Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε πολλά, γιατί δεν αποτελεί μόνο κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου κι έναν φονικότατο πόλεμο, αλλά ανοίγει τον δρόμο σε προσαρτήσεις εδαφών και πολεμικές επιχειρήσεις σε έκταση που δεν έχουμε ξαναδεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε, λες και …δεν γνωρίζει για τους δεκάδες πολέμους και επεμβάσεις όπου έχει συμμετάσχει το ΝΑΤΟ!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σπείρει νέες αυταπάτες για τον χαρακτήρα και τον ρόλο της ΕΕ, η οποία «εάν ήταν στρατηγικά πιο αυτόνομη, θα είχε εξισορροπητικό ρόλο στην Ευρώπη και θα άμβλυνε τον ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας», όπως ισχυρίστηκε, αποκρύπτοντας ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά και διεξάγουν πολέμους σε διάφορα σημεία του πλανήτη για την εξυπηρέτηση των δικών τους ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Μάλιστα, σε αυτό το πνεύμα της αθώωσης του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, ανέφερε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερα να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ και όχι στο ΝΑΤΟ, την ώρα που το 90% των χωρών-μελών της ΕΕ είναι και μέλη του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. 

Τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο βουλευτής του Α. Λοβέρδος, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να μεμφθεί την κυβέρνηση γιατί άργησε να μεταβεί στο Κίεβο, προκειμένου να καταδειχθεί και επίσημα η στοίχιση της ελληνικής κυβέρνησης με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δεν παρέλειψε και αυτός να πανηγυρίσει για τη συμφωνία που επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των αστικών κομμάτων στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. 

Ο ειδικός αγορητής της «Ελληνικής Λύσης» Αντ. Μυλωνάκης αφού διευκρίνισε ότι «βεβαίως και είμαστε σύμμαχοι του ΝΑΤΟ» και πως «η Ελ. Λύση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πει «ναι»» στην ένταξη των δύο χωρών, είπε ότι σε αυτό που διατυπώνει ενστάσεις είναι η «χρονική στιγμή», αλλά και η έλλειψη επαρκών ανταλλαγμάτων.

Σε ξέπλυμα της ΕΕ επιδόθηκε το ΜεΡΑ25 με την ειδική του αγορήτρια Σ. Σακοράφα, να καταψηφίζει ασκώντας κριτική στην …«ανεπαρκή» ηγεσία της ΕΕ που είχε ως αποτέλεσμα να «συρθούν», στο Ουκρανικό από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις