Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Από «τζούφιο» μάρτυρα προσπαθούν να πιαστούν οι υπερασπιστές των νεοναζιστών εγκληματιών

Ο Π. Παναγιωτίδης κατέθεσε και στην εν εξελίξει δίκη των νεοναζιστών σε δεύτερο βαθμό. Και υπήρξε και πάλι βοηθητικός για τους νεοναζιστές -- από eksegersi.gr

Στις 17 Γενάρη του 2017 έγινε επίθεση από ομάδα νεοναζιστών της ΧΑ, με επικεφαλής τον Λαγό, σε δημοτικό σχολείο στο Νέο Ικόνιο του Περάματος. Ηταν ένα από τα τρία σχολεία που θα δέχονταν προσφυγόπουλα και οι νεοναζιστές ήθελαν να κάνουν το ρατσιστικό τους σόου.

Ομάδα αστυνομικών του Πειραιά, με επικεφαλής τον τότε αστυνομικό διευθυντή Πέτρο Παναγιωτίδη, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, είχε αναλάβει την φρούρηση του σχολείου, για να εμποδίσει τους χρυσαυγίτες να τραμπουκίσουν και να εισέλθουν παράνομα στο σχολείο.

Ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής Πέτρος Παναγιωτίδης βρισκόταν στην είσοδο του σχολείου, από τη μέσα μεριά, και πίσω του ο Λαγός με το τάγμα εφόδου έσπρωχναν συνεχώς για να μπούνε στην αυλή. Μετά από λίγη ώρα ο αστυνομικός διευθυντής απομακρύνθηκε από την είσοδο του σχολείου, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον Λαγό και το τάγμα εφόδου της ΧΑ.

Το περιστατικό καταγράφηκε και σε βίντεο. Αμοντάριστα πλάνα έδωσε τότε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Στις 18 Γενάρη του 2017, την επόμενη κιόλας μέρα, δημοσιεύματα γνωστοποιούσαν ότι –πέραν της εισαγγελικής προανάκρισης- διατάχτηκε ΕΔΕ από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής «για τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για αδιαφορία των αστυνομικών, την ώρα των επεισοδίων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος». Η ΕΔΕ αφορούσε κυρίως τον επικεφαλής αξιωματικό της αστυνομικής δύναμης Π. Παναγωτίδη. Ο τότε υπουργός Μπατσοκαταστολής, Νίκος Τόσκας, προσπαθούσε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις σε βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λόγω της βοήθειας υψηλόβαθμων αξιωματικών στους νεοναζιστές της ΧΑ, μεσούσης της δίκης κατά της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

Στις 23 Γενάρη του 2017 αποφασίστηκε η αυταπάγγελτη αποστρατεία του Π. Παναγωτίδη, όχι λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, αλλά με την παράλειψή του από τον πίνακα προακτέων. Με βάση την ημερομηνία γέννησής του, στις 23 Γενάρη του 2017 η ηλικία του Π. Παναγιωτίδη ήταν αρκετά μικρότερη από τα 60 έτη που είναι ο χρόνος αποστράτευσης των αστυνομικών διευθυντών. Δεν αναφέρουμε την ακριβή ηλικία του γα να μην του δώσουμε τη δυνατότητα να ισχυριστεί ότι παραβιάζουμε τα προσωπικά δεδομένα του. Στο τέλος παραθέτουμε και το ΠΔ 99/2002 που προβλέπει τα των αποστρατειών των μπατσοαξιωματικών, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία περί του ότι ο Π. Παναγωτίδης «κόπηκε» και αποστρατεύτηκε υποχρεωτικά.

Στις 20 Γενάρη του 2017, τρεις μέρες πριν από την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του, ο Π. Παναγιωτίδης κατέθεσε στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, που δίκαζε τη νεοναζιστική συμμορία (σελίδες 2971-2979 της απόφασης). Κατά τη γνώμη μας, επειδή γνώριζε ότι «κόπηκε» και πολύ σύντομα θα περνούσε στην αποστρατεία, αποφάσισε να βοηθήσει τον νεοναζιστή Λαγό και την εγκληματική οργάνωση ΧΑ.

Καταθέτοντας στον πρώτο βαθμό έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί: «Είμαι και εγώ παθών από περιστατικό με τη Χρυσή Αυγή δεν με βλέπετε, προχθές έπαιξα ξύλο με χρυσαυγίτες και πάλι όμως είπαν ότι η αστυνομία ήταν αδιάφορη». Φυσικά, αυτός ο ισχυρισμός του Π. Παναγιωτίδη δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο, που δείχνει τον Παναγιωτίδη να παραμερίζει για να μπουκάρουν στο σχολείο ο Λαγός με το νεοναζιστικό τάγμα εφόδου.

Ο Π. Παναγιωτίδης κατέθεσε και στην εν εξελίξει δίκη των νεοναζιστών σε δεύτερο βαθμό. Και υπήρξε και πάλι βοηθητικός για τους νεοναζιστές. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών, που προσπαθούν να κλονίσουν την ιστορική απόφαση 2644/2020, πιάστηκαν και από τα λεγόμενα του Παναγιωτίδη, όπως πιάνονται κάποιοι καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου από θεομπαίχτες ρασοφόρους. Ματαιοπονούν. Είναι δυνατόν αυτός που αποστρατεύτηκε επειδή διευκόλυνε το «ντου» των νεοναζιστών σ’ ένα δημοτικό σχολείο να είναι αξιόπιστος μάρτυρας; Θα μιλήσουμε και επί των όσων κατέθεσε ο Παναγιωτίδης, όμως επειδή η δίκη συνεχίζεται σήμερα, επιλέξαμε να… συστήσουμε στον κόσμο αυτόν τον τόσο… αξιόπιστο μάρτυρα.

 

PD_99_2002

 

Από eksegersi.gr

 

 

Σχετικά θέματα