Διεθνή

Απλόχερη στήριξη Σαλβίνι στους νεοναζί της «CasaPound»

Απλόχερη στήριξη στη νεοναζιστική οργάνωση «CasaPound», προσφέρει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι. 

Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς «Λέγκας» που συγκυβερνά στην Ιταλία αφήνει επιδεικτικά τη συνέχιση της κατάληψης πολυετούς δημοσίου κτιρίου, στην περιοχή Εσκουιλίνο στο κέντρο της Ρώμης, από την νεοναζιστική συμμορία «CasaPound», που έχει στήσει εκεί και το αρχηγείο της, παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρώμης την περασμένη Τρίτη.

Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, με πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), έναντι 4 ψήφων των συμβούλων της δεξιάς παράταξης, ενέκρινε απόφαση με την οποία η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι καλείται «να παρέμβει στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να δρομολογηθεί η άμεση εκκένωση του κτηρίου στην οδό Ναπολεόνε ΙΙΙ, το οποίο έχει παρανόμως καταληφθεί από την οργάνωση CasaPound Italia».

Παρά τις επανειλημμένες επικρίσεις για την παρατεινόμενη κατάληψη του κτηρίου, που ανήκει στο Κτηματολόγιο της Ρώμης, και την ίδια στιγμή που ο Σαλβίνι διατάσσει διαρκώς την εκκένωση άλλων καταλήψεων, κυρίως από αριστερές συλλογικότητες και πρόσφυγες – με αποκορύφωμα την αποστολή εκσκαφέων στον καταυλισμό προσφύγων «Μπαομπάμπ» – ο υπουργός Εσωτερικών έχει δηλώσει πως η εκκένωση του κτιρίου της έδρας της CasaPound δεν είναι άμεση προτεραιότητα.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την περιφέρεια της Ρώμης, θα συνεχίσουμε την εκστρατεία για την ασφάλεια και την εκκένωση όλων των παράνομων καταλήψεων, μηδεμιάς εξαιρουμένης, αρχίζοντας από τις επόμενες ημέρες από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις λόγω αστάθειας των κτιρίων για τις οποίες έχουν δρομολογηθεί δικαστικά εντάλματα», ανακοίνωσε ο Σαλβίνι, χωρίς να κατονομάζει την «CasaPound».

Η ίδια η Ράτζι, το περασμένο φθινόπωρο, είχε δηλώσει πως είναι έτοιμη να προβεί στην εκκένωση του κτιρίου, το οποίο έχει καταληφθεί από τις 26 Δεκέμβρη του 2003 από τη νεοφασιστική οργάνωση. «Όποτε το υπουργείο το αποφασίσει, εμείς είμαστε έτοιμοι. Υπολογίζω στην υποστήριξη της κυβέρνησης», είχε δηλώσει η Ράτζι.

Για πολλούς, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε τη στήριξη του M5S αποτελεί απλώς ακόμη ένα επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ του Σαλβίνι που εποφθαλμιά για το κόμμα του το δήμο της Αιώνιας Πόλης και του κόμματος του έτερου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο με το οποίο εκλέχτηκε η Ράτζι.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι σε κάθε επιχείρηση «ανάκτησης» κτιρίων υπό κατάληψη, που πραγματοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών, πετώντας στο δρόμο κυρίως μετανάστες και άστεγους, η «CasaPound» είναι η πρώτη που επιχαίρει, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες για συμμετοχή των νεοφασιστών της συμμορίας στις επιχειρήσεις…

Με άλλα λόγια η ακροδεξιά «Λέγκα» βαδίζει χέρι – χέρι με τους νεοναζί εφαρμόζοντας μια άκρως επικίνδυνη, ρατσιστική και φασιστική πολιτική. 

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Huffington Post Italia, La Repubblica

 

 

 

(Επισκέψεις: 521 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend