Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Απίστευτη αθλιότητα Μητσοτάκη κατά του Κουρδικού λαού!

Ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό χαρακτηρίζοντας τρομοκράτη τον κουρδικό λαό ντροπιάζοντας όλους τους Ελληνες για άλλη μια φορά μετά την ντροπιαστική προδοσία του Οτσαλάν από τον Πάγκαλο και την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Τελευταία μέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε μια δήλωση που γέμισε ντροπή για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.

Στην προσπάθειά του να δείξει πόσο πειθαρχημένος νατοτσολιάς είναι και να δικαιολογήσει και να υπερασπιστεί την Τουρκία του Ερντογάν για τους εκβιασμούς της σχετικά με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τρομοκράτη τον κουρδικό λαό!

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Σουηδία και την Φινλανδία (με το οποίο ο Ερντογάν απαιτεί την έκδοση ακόμα 33 ατόμων από τις δύο χώρες, μεταξύ άλλων και μιας βουλευτίνας κουρδικής καταγωγής) ο Μητσοτάκης αναγνώρισε τα… «εύλογα δίκαια» της Τουρκίας, και απάντησε:

«Διάβασα το κείμενο το οποίο επεγράφη μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας. Είναι ένα αρκετά γενικό κείμενο που θέλω να πω ανοιχτά ότι η Τουρκία έχει κάποια εύλογα δίκαια όταν την απασχολεί το ζήτημα της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από κουρδικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τέτοιες τρομοκρατικές δράσεις. Είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε καμιά δυσκολία να το αναγνωρίσουμε»!

Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι η ηθική κατηφόρα, η σαπίλα των αξιών που εκπροσωπεί και η υποταγή στις εντολές των ιμπεριαλιστικών κέντρων δεν έχουν πάτο.

Εχουν περάσει 23 χρόνια από εκείνη την Δευτέρα στις 15 Φλεβάρη 1999, τότε που η Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με τους υπουργούς  Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, Εσωτερικών Αλέκο Παπαδόπουλο, και Δημόσιας Τάξης Φίλιππο Πετσάλνικο, παρέδωσε στους διώκτες του, τον ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου τον έστειλε «για την ασφάλειά του», αφού  αρνήθηκε να του παραχωρήσει πολιτικό άσυλο.

Η χώρα μας στιγματίστηκε τότε από ντροπή για την κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραδίνοντας τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία, όπου, στην δίκη του στο δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας στην Αγκυρα ζητήθηκε η ποινή του θανάτου. Μια ανήθικη, βρώμικη και προδοτική παράδοση, ενάντια στις Διεθνείς Συνθήκες που αφορούν την προστασία προσφύγων που ζητούν πολιτικό άσυλο, ενάντια σε κάθε έννοια ανθρωπισμού, ενάντια στις αγωνιστικές παραδόσεις και το φιλότιμο του λαού μας. Ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ

Μετά από μια σύντομη δίκη-παρωδία το 1999, την οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) χαρακτήρισε «άδικη», ο Οτσαλάν καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε αμετάκλητη ισόβια κάθειρξη μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Τουρκία το 2002. Μέχρι σήμερα ο Οτσαλάν εξακολουθεί να είναι φυλακισμένος στο Ιμραλί, το νησί-φυλακή, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Η τότε κυβέρνηση προσπάθησε με μισόλογα να αποδώσει την προδοσία σε κακούς και λαθεμένους χειρισμούς.

Εικοσιτρία χρόνια μετά έρχεται ο Μητσοτάκης, χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο, να φτύσει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό. Να επιτεθεί εναντίον ενός άλλου λαού, του Κουρδικού, που δίνει αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία… Η κυβέρνηση των «αρίστων» εκτέλεσε άλλη μια αποστολή έτσι όπως τις υπαγορεύτηκε από τα κέντρα του ιμπεριαλισμού.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις