Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Aπεργία σήμερα στο δημόσιο – Στις 10 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Απεργούν σήμερα Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά μιας σειράς δικαιωμάτων που περικόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά..

Απεργούν σήμερα Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά μιας σειράς δικαιωμάτων που περικόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προσλήψεις προσωπικού στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες.

Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία στην Αττική οργανώνουν την απεργία και καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

«Μετά από τις επιτυχημένες απεργίες στις 28 Φλεβάρη, τις 17 Απριλίου, την Πρωτομαγιά, που στρίμωξαν την κυβέρνηση και ακύρωσαν στην πράξη τον απεργοσπαστικό και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι οποίες ως συγκοινωνούντα δοχεία και με καταμερισμένους ρόλους θέλησαν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση, κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα» σημειώνει στο κάλεσμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Και προσθέτει: «Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήθεν “σταθερές και μόνιμες αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα” εξαϋλώνονται από τα ράλι των τιμών στα ράφια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με μέτρα ασπιρίνες κατά της ακρίβειας, με pass, με υποδείξεις για την πλοήγηση μας μέσω της πλατφόρμας e–καταναλωτής από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ για να φτιάξουμε το φτηνότερο καλάθι, μάταια προσπαθεί να ξεγελάσει την οργή μας. Αρνείται κάθε πρόταση για μείωση – κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με μόνιμη επωδό τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, την ώρα που οι τράπεζες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εδώ και πάνω από 10 χρόνια και οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά!

Απεργούμε ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες με το “σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων”. Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δεν “παραγράφουμε” τον 13ο και 14ο μισθό, τις μειώσεις στους μισθούς μας, τα μισθολογικά κλιμάκια που μας αφαιρέσαν, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις που μας βαραίνουν.

Δε δεχόμαστε να ψαλιδίζουμε τις διεκδικήσεις μας στα ασφυκτικά όρια των δημοσιονομικών αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δισ. ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να “βγάλουμε το μήνα” εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που ροκανίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα δικαιώματά μας σε καύσιμα ύλη για τα κέρδη των λίγων.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα εκεί που κρίνεται το δίκιο μας και ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ),  ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Κέρκυρα,  στις 11.30 π.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία.

Στην Λήμνο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.

Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Όλγας).

Στην Πρέβεζα, η κινητοποίηση θα γίνει στις 12 μ., στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Στον Πύργο, στις 10 π.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων.

Στη Σάμο, στις 11 π.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Σχετικά θέματα

Απόψεις