Κοινωνία

Απέλυσαν εργαζόμενη δύο χρόνια πριν την συνταξιοδότηση της

Κινητοποίηση για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από την εργοδοσία της εταιρείας «ΑΡΓΩ ΑΕΒΕ» πραγματοποίησε, σήμερα Τρίτης  στην είσοδο του εργοστασίου στο Κορωπί, το Συνδικάτο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

Η εργαζόμενη απολύθηκε δύο χρόνια πριν την συνταξιοδότηση της (!), χωρίς ουσιαστικά δικαιολογία από τα αφεντικά. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.gr, οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν την ανακοίνωση τους και κάλεσαν τους εργαζόμενους της εταιρείας να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα για την επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας για την άδικη απόλυση συναδέλφισσας στο χώρο του εργοστασίου, χωρίς ουσιαστική δικαιολογία και μάλιστα μόλις δύο χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή της.

Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας αφού είναι η πολλοστή φορά που πετάει στο δρόμο εργάτες με σκοπό να διατηρήσει την “εργασιακή ειρήνη” ώστε να διασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία της. Με αυτή της τη στάση προσπαθεί να τρομοκρατήσει ταυτόχρονα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η εργοδοσία της “ΑΡΓΩ” εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργατών με στόχο τα μεγαλύτερα κέρδη των εργοδοτών. Μειώσεις μισθών, ατελείωτες ώρες υπερωριών, υπό την απειλή της απόλυσης. Αυτή είναι και η ανάπτυξη που διαφημίζουν! Από τη μία αναλώσιμοι εργάτες χωρίς δικαιώματα και από την άλλη υπερκέρδη για το κεφάλαιο.

Συνάδελφοι, έχουμε πείρα από αυτή την κατάσταση.

Η μόνη λύση που μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση στο χώρο δουλειάς μέσα από το κλαδικό μας συνδικάτο, ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόλυση της συναδέλφισσας, να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς της εταιρείας για εργαζόμενους που δεν θα βγάζουν άχνα μπροστά σε κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο που αντιμετωπίζουμε μέσα στο εργοστάσιο.

Να μας βρουν ενωμένους σαν μια γροθιά απέναντί τους.

Να βγούμε επιθετικά, χωρίς φόβο και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας.
Να υπογραφεί τώρα επιχειρησιακή ΣΣΕ με αποδοχές στο ύψος της Κλαδικής Σύμβασης του 2009 για τα πλαστικά».

(Επισκέψεις: 362 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend