Βιντεοθήκη Κοινωνία Πολιτική

«Απειρία και αντιεπαγγελματισμός. 38 κάλυκες; Έλεος. Ηταν πολύ τραβηγμένο να πυροβολήσουν»

«Απειρία και αντιεπαγγελματισμός. Μπαίνουν στην ομάδα με ένα μήνα εκπαίδευση”.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων (στο Star) ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της Αστυνομίας,  σχολιάζοντας όσα έχουν γίνει γνωστά για την φονική καταδίωξη στο Πέραμα. 

Ο ταξίαρχος ε.α μίλησε για τα λάθη των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τις εντολές του Κέντρου, θέτοντας μια σειρά ερωτήματα για την “περιβόητη”, όπως την αποκάλεσε, ομάδα ΔΙΑΣ.

«38 κάλυκες; Έλεος. Εδώ δεν είχαμε τρομοκράτες απέναντι να σε σημαδεύουν ούτε είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί καταδιώκουν κλεμμένο αυτοκίνητο. Ό,τι επίθεση και να δέχτηκαν- που δεν υπήρχε όπλο- ήταν πολύ τραβηγμένο να πυροβολήσουν», δήλωσε ο κ.Κατερινόπουλος.

Αναλύοντας τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων αστυνομικών στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, είπε: «Υπάρχει απώλεια ψυχραιμίας και αντιεπαγγελματισμό. Φυσικά, δεν μπορώ να έχω διαφορετική άποψη για την περιβόητη ομάδα ΔΙΑΣ. Δυστυχώς είδαμε ότι το τελευταίο εξάμηνο προσέλαβαν κόσμο, τους εκπαίδευσαν ένα μήνα, τους έβαλαν στην ομάδα, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευμένοι συνάδελφοί τους να κινδυνεύουν περισσότερο από αυτούς παρά από τους κακοποιούς».

«Το ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το εξής: Όντως κινδύνευε η ζωή τους; Αν ναι, κινδύνευε η ζωή όλων; Πυροβόλησαν όλοι; Απ ό,τι ακούσαμε από τη βαλλιστική, πυροβόλησαν και οι επτά … Όντως κινδύνευε η ζωή όλων των αστυνομικών; Μην τρελαθούμε τώρα!», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Κατερινόπουλος

(δείτε το βίντεο από το 7,04) .

***

(Επισκέψεις: 4.723 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend