Διεθνή

Απαράδεκτη καταδίκη του ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

Ο Γενικός Γραμματέα του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, καταδικάστηκε από τούρκικο δικαστήριο, σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών. Πρόσχημα είναι πως σε άρθρο του προσέβαλε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Το γεγονός αναφέρει και καταδικάζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ σημειώνοντας πως η απαράδεκτη καταδίκη είναι « μια προκλητική απόφαση με στόχο να βάλει εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών που πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η τούρκικη κυβέρνηση, στη βαρβαρότητα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Μέσω της καταδίκης του συντρόφου Κεμάλ Οκουγιάν επιδιώκεται να τρομοκρατηθεί ο τούρκικος λαός, ώστε να μην οργανώσει τους αγώνες του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην επιθετικότητα του κεφαλαίου. Η απόφαση-πρόκληση του δικαστηρίου (η οποία τελικά μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο) έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων αντιδραστικών δικαστικών αποφάσεων στην Τουρκία».

Εκφράζει την  αλληλεγγύη του «στους συντρόφους μας του ΚΚ Τουρκίας, στην πάλη του τούρκικου λαού που έχει τη δύναμη να απαντήσει αποφασιστικά στην επιχείρηση τρομοκράτησής του, στην καταστολή που πάνε χέρι – χέρι με την ταξική εκμετάλλευση και το σύστημά της».

(Επισκέψεις: 29 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend