Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αντώνης Σαμαράς: «Βολές» περί «αντιδημοκρατικής εκτροπής» για τις υποκλοπές, στήριξη όμως των αντιλαϊκών πολιτικών

Με «βολές» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το θέμα των υποκλοπών, αλλά συνοδευόμενες από ταυτόχρονη στήριξη των στρατηγικών..

Με «βολές» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το θέμα των υποκλοπών, αλλά συνοδευόμενες από ταυτόχρονη στήριξη των στρατηγικών αντιλαϊκών πολιτικών που διασφαλίζουν τα συμφέροντας της άρχουσας τάξης, ήταν διανθισμένη η ομιλία του Αντ. Σαμαράς σε εκδήλωση την Τετάρτη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας ιδρύματος που φέρει το όνομά του.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Λουκάς Παπαδήμος, καθώς και ο Ευάγγ. Βενιζέλος. 

Συγκεκριμένα ο Αν. Σαμαράς υπερασπίστηκε τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις που παραμερίζουν κρατισμό και συντεχνίες», ενώ επέμεινε ότι στη ΝΔ δεν πρέπει να στέκονται «ενοχικοί» απέναντι σε αυτούς «που ηττήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου». Ανέφερε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη «της Δεξιάς και του πατριωτικού Κέντρου», εγγυάται την «πολιτική σταθερότητα» και κάλεσε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να δώσουν τη «μάχη ενωμένοι για τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν». 

Ωστόσο την ίδια ώρα άφησε σαφέστατες αιχμές για το θέμα των υποκλοπών και ανέφερε: «Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή». Μάλιστα συμπληρώνοντας πως «πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Χωρίς να δίνουμε την αίσθηση ότι το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία». 

Ουσιαστικά ο Αντ. Σαμαράς επιδίωξε να διασφαλίσει την κυβερνητική εξουσία για τη ΝΔ, δημιουργώντας αποστάσεις από επιμέρους χειρισμούς του Μαξίμου και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική «επιρροή» του κυβερνώντος κόμματος. Κλείνοντας μάλιστα το «μάτι» στα μεγάλα συμφέροντα πρότεινε «οι νέες παραγωγικές επενδύσεις να μην φορολογούνται για πέντε χρόνια»! 

Επίσης άσκησε κριτική στην Ευρώπη – προσηλωμένος βέβαια στα Ευρωατλαντικά δόγματα και «συμμαχίες» – για την στάση στο ενεργειακό το προηγούμενο διάστημα πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αποθάρρυναν νέες πηγές αερίου και προτίμησαν τις ρωσικές. Ήταν μια μαζική τύφλωση» τόνισε και συμπλήρωσε: «Το απαγορευμένο ρωσικό πετρέλαιο είναι μια φαρσοκωμωδία. Θα πουλιέται στην ΕΕ από τρίτες χώρες», ενώ εκτίμησε ότι η Τουρκία έχει ευθυγραμμιστεί πλέον με την Μόσχα.

Ανέφερε σε άλλο σημείο ότι όταν οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις προκλήσεις το 2020, οι Ευρωενωσιακοί δεν έδειξαν «αλληλεγγύη» σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά αντίθετα «συνιστούσαν ψυχραιμία και διάλογο, δηλαδή σιωπηλή αποδοχή των τετελεσμένων του πειρατή», συμπληρώνοντας πως «κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας, να μας σύρουν στις Πρέσπες του Αιγαίου», όπως είπε. 

Βέβαια την ίδια στιγμή επαίνεσε χειρισμούς όπως τη «Στρατηγική Συνεργασία» με τη Γαλλία, τις αγορές γαλλικών όπλων, την ένταξη της Αλεξανδρούπολης και του Στεφανοβικείου στους αμερικανικούς σχεδιασμούς και την ενίσχυση του αμερικανικού αποτυπώματός στη Σούδα. Δηλαδή προσυπέγραψε όλες τις επικίνδυνες συμφωνίες και κινήσεις που συντηρούν και πυροδοτούν την ένταση στην περιοχή θέτοντας σε κίνδυνο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις