Πολιτική

Αντιφασιστική κινητοποίηση σήμερα στο Κερατσίνι

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, σε ανακοίνωση τους αναφέρονται στα

«5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν»

Και σημειώνουν:

«Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν «νόμιμο» πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων» (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ).

Καλούν «όποιον νιώθει την ευθύνη να σταθεί μαζί μας και απέναντι τους (σ. σ στους ναζί της Χρυσής Αυγής) στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα στο Κερατσίνι». Ήδη έγινε η συναυλία (το Σάββατο), με τίτλο 5 ΧΡΟΝΙΑ – ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ. Για σήμερα, 5 χρόνια από τη δολοφονία, θα είναι στην «κεντρική αντιφασιστική πορεία που ξεκινάει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, με κατεύθυνση φέτος προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά». Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. 

Στην ανακοίνωση της η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως

«είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Oτι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψύχη τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική». 

Για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί διοργανώνεται κινητοποίηση από σωματεία και φορείς του Πειραιά, στις στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν )στο Κερατσίνι . Την κινητοποίηση διοργανώνουν από κοινού τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Παράρτημα Πειραιά, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Παράρτημα Πειραιά, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Περιφέρειας Ν. Αττικής και Περιχώρων, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής – Παράρτημα Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά, Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει το ΠΑΜΕ. «Απαντάμε στον φασισμό δυναμώνοντας τον αγώνα για το δίκιο του λαού και των εργαζομένων», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

(Επισκέψεις: 267 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend