Εσύ, που χάθηκες στη Μεσόγειο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας ή της Ιταλίας. Εσύ, που τώρα παλεύεις με τα κύματα, μέσα στη βάρκα, και σήμερα σε θυμήθηκαν πολλοί, με δάκρυα και το δάχτυλο σηκωμένο.  Εσύ…

Μέρα «ανθρωπισμού» σήμερα, μέρα υποκρισίας από εκείνους που άνοιξαν το δρόμο για τον πνιγμό σου. Κι αν εγώ «κουράστηκα» να βλέπω «σοκαριστικές εικόνες», σκέψου εσύ πόσο «κουράστηκες» να σου τσακίζουν τη ζωή. Τι να καταλάβω κι εγώ κι ο άλλος από το ταξίδι της απελπισίας και της ελπίδας; Τι να γράψω; Να γεμίσω το χαρτί με λόγια παρηγοριάς και ανθρωπιάς;..

Μέχρι και κάτι φασιστοειδή «κλαίνε» σήμερα. Από εκείνα τα ανθρωπάρια που σε αντιμετωπίζουν λες και είσαι μολυσμένο ζώο, επειδή ψάχνεις μονοπάτι για να ζήσεις, αναζητάς τη «λύση» πάνω στο κύμα, λίγο πριν τρυπήσει η βάρκα.

Σα να τους ακούς: «Και τι φταίμε εμείς;… Κρίμα οι άνθρωποι, αλλά δεν φταίμε εμείς»… Ποιοι τα λένε αυτά; Εκείνοι που με τα δύο χέρια ψήφισαν και ψηφίζουν τη συμμετοχή της χώρας στα «μεγάλα σαλόνια» της αρχιτρομοκρατίας, της αρχιτρομοκρατίας των «δημοκρατών» που – πάλι και πάλι και ξανά- κατασκευάζουν πολέμους.

Τώρα τελευταία έγιναν και «πονόψυχοι». «Αγάπησαν» τους πρόσφυγες, μα συνεχίζουν να μισούν τους «παράνομους μετανάστες». «Πάρε ένα μετανάστη στο σπίτι σου», φωνάζουν απ’ τα τηλεοπτικά παράθυρα, λες κι αυτοί είναι κάτι άλλο από σένα. Είναι, όντως, κάτι άλλο. Εκείνοι είναι ανθρωπάρια, εσύ είσαι άνθρωπος.

Πάλι τους ακούς. «Καλά είναι όλα αυτά, αλλά χρειάζεται πρακτική λύση», λένε. Αλήθεια, όταν ψηφίζατε ή συμφωνούσατε με τους νόμους και τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό ήταν καλά; Τώρα μας λέτε πως η Ελλάδα έχει γίνει «αποθήκη ψυχών»…

Είναι προφανές πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Εσείς, όμως, με ποιους είστε σε αυτόν τον κόσμο; Ξέρουμε, με το «συμφέρον» της χώρας… Εσείς, η νέα «αριστερή κυβέρνηση της χώρας» με τη μεγάλη αγάπη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν «παραβιάζετε» τους νόμους της «συμμαχίας»; Γιατί κρατάτε κλειδωμένη την «αποθήκη ψυχών»; Η «υψηλή πολιτική» δεν επιτρέπει να δώσετε ταξιδιωτικά έγγραφα, παρακάμπτοντας τις διατάξεις του Δουβλίνου; Αυτή είναι η «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η δική σας «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εσύ θαλασσοδέρνεσαι ακόμα… Κι εσύ… Κι εσύ… Κι εσύ… Και το κύμα έρχεται μέσα στη νύχτα…Κι ακούγονται οι δεκάρικοι της «πολιτισμένης Δύσης»…

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend