Κοινωνία Πολιτική

Ανεπιθύμητοι οι πρόσφυγες κι ευπρόσδεκτοι οι χρυσαυγίτες για τον Μπέο

«Εύχομαι να μην επιλέξουν το στρατόπεδο Γεωργούλα για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Θα χυθεί αίμα, εδώ στην πόλη. Στέλνω ένα μήνυμα. Όσο θα είμαι εγώ δήμαρχος Βόλου δεν θα παίξουν με την πόλη, με την ασφάλεια των πολιτών και με την ποιότητα αυτών. Αυτά να τα ξεχάσουν. Το δηλώνω, έχω μια τέτοια πληροφόρηση, εύχομαι να είναι λάθος, να είναι ψέματα.  Στο κέντρο του Βόλου δεν πρόκειται να έρθουν πρόσφυγες όσο θα είμαι εδώ, τον κώλο τους να χτυπάνε κάτω. Μόνο αν φέρουν τανκς. Το δηλώνω και θα προετοιμάσω και τον κόσμο».  
 
Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη του στο TRT. Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι κάποιοι μπορούν να πουν πως αυτά που λέει ακούγονται ρατσιστικά  ο Αχ. Μπεός απάντησε: «Καλά κάνουν, ας με πούνε ό,τι θέλουν».  Υποστήριξε πως έδειξε τις προθέσεις του και εάν είναι ρατσιστής, εξασφαλίζοντας φαγητό και κουβέρτες και στεγασμένο κτίριο (μέσω ενός επιχειρηματία) για 150 πρόσφυγες. Για να καταλήξει: «Στο να βάλω σε μια ζυγαριά, την Βολιώτισσα, τον Βολιώτη και την πόλη μου, θα γίνω ό,τι θέλω».  Οι δηλώσεις του Αχ. Μπέου στο βίντεο εδώ (μετά το 8.35).
 
Τι υποστηρίζει ο Αχ. Μπέος κι εάν είναι ρατσιστικές οι δηλώσεις του φαίνεται. Δεν χρειάζεται καμία ανάλυση όταν, μάλιστα, μιλάει με τέτοιο τρόπο θέλοντας και να κινητοποιήσει κόσμο με όχημα τις απόψεις του. 
 
Για να γίνει πιο κατανοητό ποιοι είναι ευπρόσδεκτοι για τον Αχ. Μπέο θα υπενθυμίσουμε τα εγκαίνια που είχε κάνει σε ορφανοτροφείο του Βόλου, πριν λίγους μήνες (τον Δεκέμβριο) παρέα με χρυσαυγίτες. Μιλάμε για τους χρυσαυγίτες που είναι …φιλάνθρωποι «μόνο για Έλληνες» και είναι γνωστές οι πρακτικές τους απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια (από το isgmes.gr – τοπική ιστοσελίδα της Μαγνησίας). Δεξιά ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος δίπλα στην κορδέλα του Μπέου και αριστερά ο ίδιος χρυσαυγίτης μαζί με τον ομοϊδεάτη του, Παναγιώταρο.
 
 
Συμπέρασμα: Όταν οι ναζί της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτοι σε εγκαίνια ( ξεπλένοντας τους και ως …φιλάνθρωπους), τότε είναι λογικό να κάνεις τέτοιες δηλώσεις για τους πρόσφυγες. 
 
Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συλλόγου το «Ράφι της Αγάπης», Ευδοκία Παυλίδου, είχε τοποθετηθεί για την παρουσία των χρυσαυγιτών (https://e-thessalia.gr/i-proedros-toy-syllogoy-rafi-tis-agapis-gia-osa-synevisan-sto-orfanotrofeio-den-tha-ekleina-ta-matia-mprosta-se-egklimaties/). Υποστήριξε ότι για λόγους υγείας δεν μετείχε στα εγκαίνια της τοποθέτησης του ραφιού κι εμφανίστηκε στην εκδήλωση με καθυστέρηση.  Συμπλήρωσε, δε, τα παρακάτω: «Δεν θα έκλεινα τα μάτια μπροστά σε εγκληματίες. Έχω αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ανθρώπων με κάθε μου ιδιότητα και μεγαλώνω ένα παιδί με αξίες. Δεν θα κάνω δικαστήριο γιατί ένας δήμαρχος τους κάλεσε, αλλά εμείς σαν “Ράφι Αγάπης” δεν έχουμε καμία σχέση με όλο αυτό. Δεν θα ήμουνα ποτέ ευγενική και δεν θα δεχόμουνα να συνυπάρχω με τέτοιους «ανθρώπους»».
 
 
(Επισκέψεις: 1.498 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend