Βιντεοθήκη Διεθνή

«Αν είναι να σπάσεις την απεργία (πείνας) δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα;»

Τι «έξυπνη» διαφημιστική ιδέα, τι (απ)ανθρωπιά, τι αθλιότητα! Μια διαφήμιση που καλεί έναν απεργό πείνας, αν είναι να «σπάσει» να το κάνει με μια πίτσα! Η ανάρτηση της διαφήμισης έγινε από το ισραηλινό franchise της Pizza hut.  Πήραν εικόνες από τον Παλαιστίνιο Μαρουάν Μπαργούτι, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας (διαβάστε εδώ για τις απεργίες πείνας των Παλαιστινίων) και πρόσθεσαν μια Pizza Hut, «προτείνοντας» του:

«Μπαργούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία, δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα;»

Δείτε παρακάτω τη διαφήμιση – ανάρτηση, η οποία κατέβηκε στη συνέχεια. Να σημειωθεί ότι ο Μαρουάν Μπαργούτι είναι βουλευτής και μέλος της ΚΕ της Φατάχ,  που πραγματοποιεί απεργία πείνας σε συνθήκες απομόνωσης. Ο Μπαργούτι ήταν ο πρώτος βουλευτής που συνελήφθη το 2002, καταδικάστηκε σε 5 φορές σε ισόβια και 40 χρόνια για τρομοκρατία, από τα ισραηλινά δικαστήρια. Είναι ανάμεσα στους περίπου 1600 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 17 Απριλίου, διεκδικώντας τον σεβασμό των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων τους, τον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών, των Αποφάσεων της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, του Διεθνούς Δικαίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως καταγγέλλουν Παλαιστίνιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Pizza Hut στο Ισραήλ «αξιοποίησε» πλάνα που κυκλοφόρησαν από τη φυλακή, όπου ο Μπαργούτι υποτίθεται πως εμφανίζεται να τρώει κρυφά.  Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μοντάζ παλιότερων εικόνων. Τα πλάνα  έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις ισραηλινές αρχές.

Η εταιρεία Pizza Hut International ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ανάρμοστη, συμπληρώνοντας  πως δεν είναι αντιπροσωπεύει τις αξίες της… 

Η δίκαια οργή των Παλαιστινίων δεν έχει σταματήσει και καλούν σε μποϊκοτάζ. Δείτε το βίντεο που περιγράφει την ιστορία με τα περισσότερα στοιχεία.

(Επισκέψεις: 218 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend