Κοινωνία

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας -Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Την απόφαση των εργοδοτών των σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» να μένουν ανοιχτά τα καταστήματά της κάθε μέρα από τις 8 π.μ. ως τις 10 μ.μ., – αξιοποιώντας και την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τη θερινή περίοδο – καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ “Δήμητρα” λειτουργεί ως “λαγός” ανοίγοντας το δρόμο, για να ακολουθήσουν το “παράδειγμά” της και άλλοι μεγαλοεργοδότες του χώρου», σημειώνει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προσθέτει:

«Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων ως υπάλληλος της μεγαλοεργοδοσίας εξαντλεί ακόμα περισσότερο τους ήδη εξαντλημένους εργαζόμενους, διαμορφώνει ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις για νέα εργοδοτικά εγκλήματα, εκμηδενίζει τον όποιο χρόνο είχαν στην διάθεσή τους για την οικογένειά τους, για κοινωνικές συναναστροφές, χτυπά ευθέως τη μητρότητα, τους μειώνει στην πράξη το μισθό (αφού κανείς δεν θα ελέγξει αν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, όπως έγινε και την περασμένη χρονιά), αντιμετωπίζει, με δυο λόγια, τους εργαζόμενους ως χαρτιά υγείας στο ράφι, ως αναλώσιμους, που θα τους εκμεταλλευτεί η μεγαλοεργοδοσία όσο τους χρειάζεται για να αυξήσει την κερδοφορία της! Τίποτα ποτέ δεν μας χαρίστηκε! Ό,τι δικαιώματα έχουμε οι εργαζόμενοι τα έχουμε κατακτήσει με σκληρούς αγώνες».

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μπροστά στην απόφαση των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ καλεί την Κυριακή 12 Μάη σε Γενική Συνέλευση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο του νησιού. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων προ πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ από την 1 Μάη μέχρι στις 31 Οκτώβρη κάθε έτους.

(Επισκέψεις: 1.689 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend