Κοινωνία

Αλληλεγγύη από το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας και την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γαλλίας

«Δεν θα περάσει ο φασισμός. Αλληλεγγύη στους συντρόφους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπορία της πάλης του ελληνικού προλεταριάτου!».

Σε μήνυμά τους προς την ΚΝΕ, το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας και η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας αναφέρουν:

«Δεν θα περάσει ο φασισμός!

Το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας (PCRF) και η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας (UJC, Γαλλία) εκφράζουν τη στήριξή τους στους συντρόφους από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) που δέχθηκαν επίθεση από φασιστικές ομάδες. Αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση διαφόρων όπλων (τέιζερ κ.λπ.) και έστειλαν άτομα στο νοσοκομείο.

Οι Έλληνες σύντροφοί μας δέχθηκαν επίθεση, ενώ διακινούσαν την εφημερίδα τους. Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι η φασιστική απειλή στην Ελλάδα είναι πραγματική, ενώ υπάρχουν βίαια ακροδεξιά μορφώματα τα οποία εξακολουθούν να δρουν παρά την πρόσφατη απαγόρευση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (ένα από τα 5 μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής, πριν από κάποια χρόνια).

Αλλά αυτός ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και οι κομμουνιστές των διαφόρων χωρών θα πρέπει να επαγρυπνούν μπροστά στη φασιστική απειλή. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του που υπηρετούν την αστική τάξη είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την οικονομική και υγειονομική κρίση, που είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Η λαϊκή δυσαρέσκεια αυξάνεται και οι κομμουνιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις προσπαθούν να οργανώσουν το εργατικό κίνημα για αυτήν την ταξική πάλη. Έτσι ο φασισμός γίνεται όπλο του κεφαλαίου για να αποτρέψει τη δραστηριότητα των κομμουνιστικών οργανώσεων με τη βία, ιδίως όταν πρόκειται για τόσο σημαντικές οργανώσεις όπως είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που έχουν σταθερές βάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους. Στη Γαλλία, οι εθνικιστικές κορόνες διαφόρων διανοούμενων και ακροδεξιών υποψηφίων, που προβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών του 2022, δημιουργούν επίσης ένα κλίμα μίσους και αυτό οδηγεί στην άνοδο των φασιστικών δυνάμεων, οι οποίες αν και είναι περιθωριακές (με όρους κινήματος) παραμένουν πολύ επικίνδυνες και δεν πρέπει να τις υποτιμήσουμε. Τα προβλήματα σχετικά με την περιφρούρηση του Κόμματος και της οργάνωσης νεολαίας του σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας, όπως σε κάθε μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, είναι μια επαναστατική πράξη που σχετίζεται με την κομμουνιστική επαγρύπνηση, ενώ οι δεσμοί που έχουμε με τις μάζες μας βοηθούν να τα επιλύσουμε.

Το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας και η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας έχουν ισχυρή και αταλάντευτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ προκειμένου να ξεπεράσουν αυτά τα ζητήματα.

Συνεπώς, η πάλη ενάντια στον φασισμό και σε όλες τις εκδηλώσεις του με διαφορετικές μορφές είναι πιο σημαντική από ποτέ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Επαναβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς τους Έλληνες συντρόφους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συντρόφους που τραυματίστηκαν.

Δεν θα περάσει ο φασισμός!

Αλληλεγγύη στους συντρόφους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπορία της πάλης του ελληνικού προλεταριάτου!».

(Επισκέψεις: 547 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend