Πολιτική

Άλλη μια άθλια κυβερνητική προπαγάνδα από τον κ.Σκέρτσο

«Τα μέτρα που λάβαμε εδώ κι έναν χρόνο τοποθέτησαν την Ελλάδα σε καλύτερη θέση συγκριτικά με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες» ισχυρίστηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας την Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Δίνοντας άλλη μια άθλια παράσταση και στηριζόμενος σε στοιχεία της στατιστικής του ψεύδους και της παραπλάνησης, ο κύριος Σκέρτσος  επέλεξε το πιο καταστροφικό υπόδειγμα της πανδημίας, αυτό της ΕΕ που μαζί με τις ΗΠΑ μετρούν τους περισσότερους νεκρούς και κρούσματα στον κόσμο, για να εμφανίσει σαν …επιτυχημένη την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Τα στοιχεία για τις “επιδόσεις” της κυβέρνησης είναι, πράγματι, αποκαλυπτικά: Η Ελλάδα 3η στην ΕΕ στον δείκτη θάνατοι/κρούσματα, σε χειρότερη θέση από τα 3/4 των χωρών στον δείκτη θάνατοι/πληθυσμό και μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ, όπως τα αποκάλυψε ο Ημεροδρόμος 

Και τώρα πάμε να δούμε τι ισχυρίστηκε ο κ. Σκέρτσος:

«Έχουμε τους μισούς θανάτους σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ» 

  Τι δεν είπε; Ό,τι η άθλια στατιστική της κυβέρνησης καταγράφει στους θανάτους του συνόλου των 13 μηνών της πανδημίας παρότι το πρώτο κύμα του 2020 ήταν σχετικά ήπιο. Αντίθετα από τον Νοέμβρη μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωής από τον κορωνοϊό πάνω από 7.2οο άνθρωποι που αποτελεί ένα από υψηλότερα ποσοστά σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας. 

«Η Ελλάδα είναι η 23η χώρα σε θανάτους στην ΕΕ»

Όμως υπάρχουν και αυτά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι: 

  Στην 3η θέση της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 3,16% (Βουλγαρία πρώτη με 3,98%, Ουγγαρία 2η με 3,22%) στον δείκτη θνητότητας CFR – επιβεβαιωμένοι θάνατοι προς επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID.Τα στοιχεία είναι από το Our World in Data – δεδομένα Παν/μίου Ηopkins – εδώ: ourworldindata.org

  Στον δείκτη θάνατοι/πληθυσμό η Ελλάδα στην μέτρηση του statista βρίσκεται στην 46η θέση ανάμεσα σε 153 χώρες, δηλαδή βρίσκεται σε χειρότερη θέση από τα 2/3 των χωρών της μέτρησης (δείτε εδω:  statista.com)

— «Η Ελλάδα είναι η 26η χώρα σε κρούσματα στην ΕΕ»  

  Ωστόσο δεν είπε ότι στην μέτρηση των κρουσμάτων ανά χώρα από το worldmeters η Ελλάδα βρίσκεται στην 54η θέση ανάμεσα σε 221 χώρες, δηλαδή βρίσκεται σε χειρότερη θέση από 155 χώρες και από τα 3/4 των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στην μέτρηση (δείτε εδώ: worldometers.info).

Οι συγκεκριμένοι δείκτες και στοιχεία του…ξέφυγαν του κ. Σκέρτσου. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει πιο βολικά στατιστικά προκειμένου να μας ανακοινώσει ότι εντός του Απριλίου θα ανοίξουν δραστηριότητες. Μίλησε λοιπόν για «άνοιγμα» την ώρα που στην χώρα καταγράφηκε νέο θλιβερό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους. Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι υπό κατάρρευση. Και είπε όσα είπε την ίδια μέρα (Κυριακή 28/3) που 126 συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες ήταν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, με πρόχειρους αναπνευστήρες, εκτός ΜΕΘ…

 

(Επισκέψεις: 2.663 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend