Αιχμές κατά του Άκη Σκέρτσου, άφησε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας περί πελατειακού κράτους και τις αναφορές για τη «διαχρονική παθογένεια» που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και βουλευτών. Ο Σκέρτσος μεταξύ άλλων έγραψε: «Πιστεύω επίσης ότι το πολιτικό “πείραμα” του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει τις πόρτες της διακυβέρνησης και σε μη αιρετούς τεχνοκράτες που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα μας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους αιρετούς μας εκπροσώπους στη βουλή και την κυβέρνηση, έχει συμβάλει στην μετρήσιμη και συγκρίσιμη πρόοδο της πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια».
Ο Οικονόμου, μιλώντας στο Παραπολιτικά 90,1, είπε ότι δεν τον βρίσκει σύμφωνο η «ευκολία» με την οποία «πάμε να φορτώσουμε στον βουλευτή αυτή τη φαυλότητα που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα». «Αισθάνομαι ότι αυτός που τα λέει αυτά δεν έχει επαρκή επαφή με τη ζώσα και δρώσα πραγματικότητα. Δεν κατανοεί πώς σφυρηλατείται και πώς οικοδομείται ο δεσμός ενός πολίτη με τον πολιτικό οργανισμό και με το πρόσωπο που καλείται να τον εκπροσωπεί και είναι άκρως ισοπεδωτικό διότι ο βουλευτής δεν είναι εκπρόσωπος, είναι αντιπρόσωπος», ανέφερε.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Οικονόμου για τον υπουργό Επικρατείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ότι: «Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν τον σταυρό ό,τι πιο σημαντικό για την νομιμοποίηση ενός πολιτικού εφόσον θέλει να συνεχίσει για κάποια χρόνια». «Ο κ. Σκέρτσος εργάζεται σκληρά, είναι αξιοπρεπής. Στην ανάρτησή του δεν στοχοποίησε, δεν “τσουβάλιασε” τους βουλευτές», είπε και συμπλήρωσε ότι «το να χωριζόμαστε σε κατηγορίες δεν προσφέρει κάτι».