Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Αήθης επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού  από στέλεχος της ΝΔ στη Λέσβο

Στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ κατηγόρησε την χαροκαμένη μάνα ότι «εργαλειοποιεί» τον θάνατο της κόρης της στα Τέμπη «για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη» -- Η ΛΑΣ Δυτικής Λέσβου ζητά να αναλάβει τις ευθύνες της η Δημοτική Αρχή και να τον αποπέμψει άμεσα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αήθης επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού  από στέλεχος της ΝΔ στη Λέσβο, σε ανάρτηση που ανέβασε,  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε στο νησί, για τα Τέμπη με κύριους ομιλητές την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» και τον Παύλο Ασλανίδη.

Ο Νίκος Κατράνης, στέλεχος της  ΝΔ στη Λέσβο, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την αήθη επίθεση του στη Μαρία Καρυστιανού με ανάρτηση που ανέβασε,  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης  για τα Τέμπη με κύριους ομιλητές την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023» και τον Παύλο Ασλανίδη. Το στέλεχος της ΝΔ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την χαροκαμένη μάνα ότι «εργαλειοποιεί» τον θάνατο της κόρης της στα Τέμπη «για  λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου, σε ανακοίνωση της, καταγγέλλει τις δηλώσεις του Συμπαραστάτη του Δημότη Δήμου Δυτικής Λέσβου, κ. Κατράνη, σχετικά με τη δράση της Κα Καρυστιανού. «Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τον αποπέμψει άμεσα, εκτός κι αν συμφωνεί με αυτές του τις δηλώσεις. Είναι συνυπεύθυνη η Δημοτική Αρχή που του έδωσε βήμα να απευθύνεται στους δημότες, μέσα από μία θέση που διαφωνούσαμε εξ αρχής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω από το 10% των Δήμων έχουν ενεργοποιήσει τέτοιου είδους θέσεις».

 

Η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ

 

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιειτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη.

Που ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμενες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τροπο;-

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τραγικά θύματα της Μάρφιν;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;

Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικους” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εν μέσω Κορωνοίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντινα).

Κ. Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμενες, όπως εσείς μάνες;

Λυπαμε κ. Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε. Καποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρια σας.

Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιεισετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνιας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος.

Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.»

Στη συνέχεια με νέα ανάρτησή του επιχείρησε να δώσει διευκρινήσεις και να απαντήσει στις αντιδράσεις που προκάλεσε, χωρίς καν να ζητήσει συγγνώμη:

 

Η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία στη Λέσβο

 

Την τοποθέτηση του κ. Κατράνη κατά της Κας Καρυστιανού είχε καταδικάσει η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας:

«Οι δηλώσεις του κ. Κατράνη δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη.

Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί.

Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι».

Ωστόσο δεν διευκρινίζουν αν ο κύριος αυτός εξακολουθεί να είναι μέλος και στέλεχος της ΝΔ. Ο κύριος αυτός έχει επιλεχθεί ως Συμπαραστάτης του Δημότη, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση, σχετικά με τις δηλώσεις του.

 

 

 

 

Απόψεις