«Στο πόδι» βρίσκεται η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) η οποία με συσκέψεις και ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στην παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά, με στόχο να συζητηθούν τα αγωνιστικά βήματα, ο συντονισμός των βιοπαλαιστών μέσα και από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε ανάλογες συσκέψεις στους υπόλοιπους νομούς της περιοχής αλλά και στην πανθεσσαλική σύσκεψη που θα γίνει στις 18 Νοέμβρη. Σταθμός στην κλιμάκωση της πάλης θα αποτελέσουν οι αποφάσεις που θα παρθούν στην Πανελλαδική Σύσκεψη, στις 23 Νοέμβρη, στη Νίκαια Λάρισας.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΟΑΣΚ το μεσημέρι της Τρίτης 11/11 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους που δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους, κόντρα στην εξαθλίωση που τους επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη και να αποφασίσουν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους.
Όπως ο ίδιος τόνισε «η πολιτική αυτή μας διώχνει, μας αφήνει χωρίς χρήματα στην τσέπη» προσθέτοντας πως «πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μας».
Αναφερόμενος σε αυτά, ο Κ. Τζέλλας σημείωσε πως «οι αγρότες δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί για τις ζημιές που υπέστησαν από τον “Daniel” για τον εξοπλισμό που χάσανε, ενώ δεν πληρωθήκαμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα έτη 2024 και 2025. Κάποιοι έκλεψαν χρήματα που έπρεπε να δοθούν στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Ζητάμε από την πρώτη στιγμή να δοθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη δημοσιότητα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να σταματήσει η κοροϊδία σε βάρος μας. Ζητάμε να επιστραφούν όλα τα χρήματα στους αγρότες και να μην πληρώσει τα πρόστιμα ο ελληνικός λαός».
Στην συνέχεια κατήγγειλε την κυβέρνηση για την ανυπαρξία μέτρων στήριξης και αντιμετώπισης της ζωονόσου της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, ενώ όπως είπε καθημερινά «βλέπουμε πολλά ζώα να θανατώνονται και την κυβέρνηση να αφήνει να εξαπλωθεί η ασθένεια, ρίχνοντας τις ευθύνες πάλι στους κτηνοτρόφους».
Σε σχέση με τον σημαντικό ζήτημα της άρδευσης σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι τεράστιο. Έργα αντιπλημμυρικά – αρδευτικά δεν έγιναν, ούτε ένα, πέρα από τα αναχώματα που έφτιαξαν χωρίς να καθαριστεί κανένα ποτάμι. Δεν έγινε καμία μελέτη για την κατασκευή μεγάλου φράγματος, ενώ στάσιμο είναι και το έργο της μερικής εκτροπής του Αχελώου».
Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «αυτή η πολιτική οδηγεί σε ερημοποίηση της Θεσσαλίας και της υπαίθρου». Χαρακτήρισε «εξευτελιστικές τις τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, αναφέροντας πως «το βαμβάκι πωλείται 36-37 λεπτά το κιλό, το σιτάρι 19-20 λεπτά το κιλό, το καλαμπόκι 19 λεπτά το κιλό, ενώ η μηδική είναι στα χωράφια και στις αποθήκες, λόγω της ευλογιάς».
Τέλος ο Κ. Τζέλλας, κάλεσε τον λαό της πόλης να στηρίξει τον αγώνα των αγροτών που μετά και τη σύσκεψη στις 23 Νοέμβρη στη Νίκαια, θα αποφασίσουν συντονισμένες κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ στο δρόμο. Ενώ επισήμανε πως οι αγρότες θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου.