Απόψεις

Η ανατριχίλα των «μπουμπούκων» και το ΕΑΜ

Ανατριχίλα αισθάνθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης εξαιτίας του γεγονότος ότι στο δήμο Χαλανδρίου, οι μαθητές, παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου, με υπόκρουση την μουσική του ύμνου του ΕΑΜ.

Ο τέως υπουργός υγείας, μάλιστα, βγήκε να «τιτιβίσει» στο twitter κάνοντας λόγο για «εμφυλιοπολεμικό κλίμα»! Αυτό ένιωσε ο Γεωργιάδης, όταν άκουσε τον ύμνο του ΕΑΜ.

Ποιος ακριβώς στίχος – ο οποίος μάλιστα δεν ακούστηκε – προκάλεσε … «εμφυλιοπολεμικούς» συνειρμούς στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ;

Μήπως το «ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα», που εξέφραζε την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού στο αντιστασιακό κίνημα – που γέννησε μέσα από τα σπλάχνα του – και κατάφερε να σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από το λιμό της κατοχής;

Μήπως ο στίχος ότι «το ΕΑΜ θα μας σώσει και από τη σκλαβιά» που φανέρωνε του πόθους του ελληνικού λαού για απελευθέρωση από την τριπλή κατοχή;

Κανένας από τους δύο.

Ο στίχος που ενεργοποίησε το ταξικό ένστικτο του Αδ. Γεωργιάδη, ήταν «το ΕΑΜ έχει πρόγραμμα λαοκρατία»!

Αυτό είναι που δεν θέλει να ακούγεται, ο Γεωργιάδης μήπως και μάθουν περισσότερα από όσα πρέπει οι μαθητές και η νέα γενιά. Αυτό φροντίζουν εδώ και χρόνια να θάψουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας.

Βλέπετε για τον ακροδεξιών φρονημάτων Γεωργιάδη, η «λαοκρατία» ισοδυναμεί με «κατάρα», αφού αμφισβητεί τα προνόμια της τάξης του και την εξουσία της. Ο Γεωργιάδης είναι ιδεολογικός απόγονος εκείνων των πολιτικών που, αφού πρώτα κατέφυγαν στην Μέση Ανατολή για να κάνουν …αντίσταση κατά του κατακτητή, στην συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα «αγκαλιά» με τους Άγγλους και τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, για να πνίξουν στο αίμα, το αντιστασιακό κίνημα που εξέφραζε το ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα του, ο ΕΛΑΣ.

Από αυτούς τους πολιτικούς εμπνέεται ο Γεωργιάδης. Αυτούς που συνεργάστηκαν με τα τάγματα ασφαλείας και τους «Χίτες», τους προδότες και τους συνεργάτες των Γερμανών για να εδραιώσουν την αστική εξουσία τους και να βάλουν εκ νέου το λαό στο περιθώριο. Αυτούς τους πολιτικούς θαυμάζει ο Γεωργιάδης. Πολιτικός υπερασπιστής αυτής της επιλογής της αστικής τάξης και των ξένων συμμάχων της, είναι. Τα Μακρονήσια, οι εκτελέσεις, οι βιασμοί, οι φυλακίσεις, που υπέστησαν χιλιάδες αγωνιστές, με τη μόνη κατηγορία ότι ήταν μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, προφανώς για τον Αδ. Γεωργιάδη, αποτελούν «δίκαιες ποινές» που δεν πυροδότησαν, τότε, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Όπως λέει και ο λαός μας «όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα»…

(Visited 5 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend