Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΑΔΕΔΥ – ΝΤ Κιλκίς: Αλλη μια σύμπραξη ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ για να αποκλείσουν τη ΔΑΣ από το προεδρείο!

Παρά το γεγονός ότι η ΔΑΣ ήρθε δεύτερη δύναμη, στο Νομαρχιακό Τμήμα του νομού Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, τα... βρήκαν για να την αποκλείσουν από το προεδρείο

Τον αποκλεισμό της από το προεδρείο της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) Νομού Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλει η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ), παρά το γεγονός ότι στο πρόσφατο συνέδριο του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ η ΔΑΣ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της, «τη Δευτέρα 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για τη συγκρότηση του προεδρείου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Νομού Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, όπου η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) κατέγραψε σημαντική αύξηση σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, αναδεικνύοντας τη σε δεύτερη δύναμη, με 2 έδρες και ποσοστό 23,73%.

Απέναντι στο νέο συσχετισμό δύναμης που διαμορφώθηκε, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΔΗ.ΣΥ.Π. (ΠΑΣΚΕ), Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση (ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο δεν “έκατσαν με τα χέρια σταυρωμένα” αλλά ένωσαν και τις δυνάμεις τους για να “προστατεύσουν” την ΑΔΕΔΥ από την επερχόμενη “απειλή” της ανάδειξης της ΔΑΣ στο προεδρείο, με το σπαθί της βέβαια και χωρίς κανένα παρασκήνιο». 

«Τελικά κατάφεραν να αποκλείσουν τη ΔΑΣ από το προεδρείο, αναδεικνύοντας στη θέση του Αντιπροέδρου τον εκπρόσωπο της 4ης δύναμης (ΠΑΣΚΕ) και στη θέση του γραμματέα τον εκπρόσωπο της 3ης δύναμης (ΣΥΡΙΖΑ)! Η ΔΑΚΕ πήρε τον πρόεδρο και όλες τις υπόλοιπες θέσεις! Τα συγχαρητήρια μας! Άξιοι!», υπογραμμίζει η ΔΑΣ και προσθέτει:

«Τέτοιοι είναι! Συνέταιροι στα μνημόνια, συνέταιροι στο Ταμείο Ανάκαμψης, συνέταιροι στους πλειστηριασμούς, συνέταιροι στην κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, συνέταιροι εδώ και χρόνια σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, γιατί να μην τα βρούνε; “Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε” λέει ο λαός μας. Και πως να μην συμπεθεριάσουν, όταν τα κόμματα τους είναι ήδη συνέταιροι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι ήδη συνέταιροι στη βουλή, την ευρωβουλή και τους Δήμους;»

Συνεχίζοντας η ΔΑΣ σημειώνει ότι, «οι δυνάμεις του “θα αναμετρηθούμε μετά”, οι δυνάμεις του “πάμε και όπου βγει”, “οι δυνάμεις της ατομικής ευθύνης του εργαζομένου, παντού”, οι δυνάμεις του “ήταν η κακιά η ώρα και η κακιά στιγμή”, οι δυνάμεις του “για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι και οι επιλογές τους στις βουλευτικές εκλογές”, οι δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, δεν μπορούν να εγγυηθούν τίποτα καλό για τους εργαζομένους.

Για άλλη μια φορά έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους σε αυτούς που υπηρετούν ότι θα βάλουν πλάτη στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που από χέρι θα είναι αντιλαϊκή.

Για άλλη μια φορά έδειξαν ότι το μόνο που τους φοβίζει είναι οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, που αγωνίζονται για την ανατροπή της, σε μια προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων, που ελέγχουν τον πλούτο που παράγεται».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της χειραφέτησης του από τις επιδιώξεις του κράτους και της εργοδοσίας, της εκρίζωσης του σαρακιού της παθητικής αναμονής και της κυβερνητικής εναλλαγής.

Το επόμενο διάστημα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ακόμη πιο αποφασιστικά, τόσο για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, όσο απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που από χέρι θα είναι αντιλαϊκή», καταλήγει η ΔΑΣ.

Σχετικά θέματα

Απόψεις