Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

15ο ΓΕΛ Αθηνών: Μαθητές αποβλήθηκαν γιατί ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη!

Διαστάσεις έχει πάρει η προσπάθεια των παιδιών της χορωδίας του 15ου ΓΕΛ Αθηνών να τραγουδήσουν ένα τραγούδι για τα Τέμπη στο τέλος της σχολικής..

Διαστάσεις έχει πάρει η προσπάθεια των παιδιών της χορωδίας του 15ου ΓΕΛ Αθηνών να τραγουδήσουν ένα τραγούδι για τα Τέμπη στο τέλος της σχολικής γιορτής τους της 25ης Μάρτη, που εμποδίστηκε από τη διεύθυνση, ενώ επιπλέον δόθηκαν και ημερήσιες αποβολές σε δυο από τους μαθητές.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία δε συμφώνησαν με τις αποβολές των συμμαθητών τους, ζήτησαν να πάρουν όλοι αποβολή και πραγματοποιησαν αποχή για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, αναφέρει: «Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συμμαθητές μας που παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμα τους, να συζητούν και να δρουν για τα μεγάλα θα γεγονότα της εποχής μας, για αυτά που κλονίζουν όλη την κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο όπου μαθητές, γονείς και καθηγητές θα συζητηθούν, θα εκφράζονται και θα δρουν συλλογικά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Οι μαθητές μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια και με τη στήριξη των καθηγητών τους να οργανώνουν δράσεις, γιορτές, εκδηλώσεις για ο,τι τους καίει. Να δίνουν ζωή στο σχολείο, να το γεμίζουν με αλληλεγγύη για το κάθε μαθητή, συλλογικότητα και αγώνα.

Για να τρώει πόρτα και η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, διευθύνσεων εκπαίδευσης και της κυβέρνησης που έχουν… ξεσαλώσει και αντιμετωπίζουν τους μαθητές που αγωνίζονται σαν εγκληματίες, τους γέμισαν με αποβολές, απουσίες με το webex επειδή πάλευαν για δωρεάν παιδεία και όχι ιδιωτική, ενάντια στις τριπλές πανελλαδικές μέσω του Εθνικού Απολυτηρίου!

Οι μεγάλες πρόσφατες κινητοποιήσεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και όλου του λαού μας διδάσκουν όλους πως η ελπίδα για να καταφέρουμε βρίσκεται όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι!».

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων του 6ου Διαμερίσματος παρευρέθηκε στη συνέλευση διδασκόντων του σχολείου, για να τοποθετηθεί επί του θέματος και να ζητήσει να μην επιβληθούν ποινές στους μαθητές και δημοσιοποίησε τη θέση της, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Ως Ένωση θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών την ελεύθερη έκφρασή τους στον χώρο του σχολείου, κάτι το οποίο πρέπει οι καθηγητές, η σχολική κοινότητα και η ίδια η λειτουργία του σχολείου να ενθαρρύνει και να στηρίζει και όχι να βάζει εμπόδια. Στηρίζαμε και θα στηρίζουμε την πρωτόβουλη και συλλογική δράση των μαθητών, τον δίκαιο αγώνα τους και τις μορφές πάλης και μέσα διεκδίκησης που εκείνοι συλλογικά επιλέγουν για όλα τα ζητήματα, που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους, είτε αυτό αφορά τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης είτε το αίτημα να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών είτε το αίτημα για ολόπλευρη προστασία από το κράτος γυναικών και παιδιών από τη βία».

Η Ενωση καταγγέλλει «την απόφαση της συνέλευσης διδασκόντων να επιβληθεί τελικά η ποινή της μονοήμερης αποβολής σε δύο πρωτοπόρους αγωνιστές μαθητές, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής. Η ποινή αυτή ταυτίζεται στις συνειδήσεις μαθητών και γονιών ως καταστολή και τιμωρία για κάτι που ήταν δίκαιο και θεμιτό από μεριάς τους και για το οποίο θα έπρεπε κατά την άποψή μας να τους είχε δοθεί το δικαίωμα να πράξουν.

Στηρίζουμε τον αγώνα για ελεύθερη έκφραση στον χώρο του σχολείου. Αποτελεί κοινό στόχο πάλης μαθητών και καθηγητών και καλούμε τους γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να στηρίζουν και να διεκδικούν αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας», τονίζει η Ένωση.

Για το θέμα έκανε επίσης ανάρτηση η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, και απευθυνόμενη στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά! Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμά σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής σας…».

Σχετικά θέματα

Απόψεις