Ο Σταύρακας!

 

Συνομιλητής καλλίπυγων γραμματέων των Βρυξελλών, ο πολιτικά και δημοσιογραφικά βλαχοδήμαρχος, εκ των βορείων εδράνων της Βουλής, …ελάλησεν με οίστρο ασυγκράτητου επιβήτορα κοκορίκου!

Για να κατακεραυνώσει συλλήβδην τους πάντες μέσα στη Βουλή. Ο αναιδής..

Αναγόρευσε τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων, ο άνθρωπος πού ελλείψει πολιτικής παιδείας ανήγαγε το λαϊκισμό σε πολιτική πρακτική. Λες κι η Βουλή είναι πλαζ της Λούτσας, να μοιράζει χάρτινα τασάκια και να μαζεύει χαρτοσακούλες, με την τσάντα στον ώμο, εντυπωσιάζοντας ένα κοινό Άρλεκιν και …Σελήνης Φώσκολου!

Εκ Βρυξελλών ορμώμενος με αισθητική και πολιτική κουλτούρα Σάντα Μπάρμπαρα, έγινε κεκράκτης της πολιτικής των Κουλοχέρηδων. Άλλωστε, υπάλληλος αυτών των συμφερόντων υπήρξε.

Κι ανέβηκε στο βήμα της Βουλής να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του, βασισμένη σε τρεις άξονες. Στους εξής:

 1. Σε πληροφορίες που του έδωσαν κάποιες.. καμαριέρες, ή ψηλοτακουνοφόρες γκομενίτσες των Βρυξελλών, ότι η ελληνική αποστολή κωλοβάραγε στους καναπέδες και στα καφέ.

 2. Αναπαρήγαγε απόλυτα και στήριξε την επιχειρηματολογία των Βρυξελλών και τις θέσεις των θεσμών, με τρόπο που μήτε ο, αλήστου μνήμης, προδότης, Πηλιογούσης, θα διεννοείτο.

 3. Επιτέθηκε συλλήβδην εναντίον των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου χαρακτηρίζοντας τους ως έμμισθους υπαλλήλους των κομμάτων.

Αυτό τον τύπο λοιπόν, ένα μέρος του εκλογικού σώματος επέλεξε να τον στείλει στην Βουλή. Και μάλιστα στις δημοσκοπήσεις να φιγουράρει στην τρίτη θέση. Έναν άνθρωπο που με βία ομιλεί την μητρική του, τον ανέδειξε σε αρχηγό Κόμματος!

Τον κατέστησε συνομιλητή του πολιτικού συστήματος της χώρας. Και φαντάζει τόσο ακραία παράταιρο να τον βλέπεις, το Σταύρακα, να συνομιλεί με τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Παυλόπουλο. Είναι να αναφωνείς: «δεν έχει πάτο πια η κατάντια αυτής τής χώρας!».

Διότι, έτσι που πάμε, αύριο, γιατί όχι, να μην συνομιλεί με τον Παυλόπουλο και ο… «βασιλιάς των τσιγγάνων» ως θεσμικό όργανο;

Έστω κι αν ο συμπαθής κατά τα λοιπά «βασιλεύς», εκ Μενιδίου ορμώμενος, φέρει τουλάχιστον πιστοποιητικά γνησιότητας πιο αυθεντικά από εκείνα του Σταύρακα.

Ο Σταύρακας θα μπορούσε να περιοριστεί σ΄ ένα συμπαθή ρόλο ήρωα του θεάτρου Σκιών, στην πολιτική του εκδοχή. Ίσως ακόμα θα μπορούσε να είναι σχετικά ανεκτή η παρουσία του από ένα κοινό αφελών τηλεθεατών. Η εικόνα του δημοσιογράφου που αυτό-ηρωποιείται ακκιζόμενος, καθώς απομακρύνεται με το σακίδιο στο βάθος του πλάνου, εντάξει, νομιμοποιείται να συγκινεί αφελή γκομενάκια. Ως εκεί. Όταν όμως μπαίνει μέσα στη Βουλή, κάποιος συγγενής η φίλος, πρέπει να τον ενημερώσει ότι:

Όσο μπουρδέλο κι αν έχει καταντήσει αυτή η χώρα, όσο κι αν ο Χατζηνικολάου θέλει, ντε και καλά, να βάλει στη Βουλή ακόμα και το… Λεβέντη, υπάρχει πάντα ένα όριο στην ανοχή απέναντι στον κάθε φιλόδοξο, αστοιχείωτο και αγράμματο!

Γιατί, η Βουλή δεν είναι ούτε το κανάλι του κυρίου Μπόμπολα, ούτε το αντίστοιχο του κυρίου Κουρή. Μέσα εκεί υπάρχουν άνθρωποι πού φάγανε τη ζωή τους στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου κι αγωνίστηκαν στο στίβο της καθημερινότητας.

Ειδικά για την Αριστερά: Πέραν των τυπικών προσόντων, που διαθέτουν τα περισσότερα στελέχη της, που ούτε στα μακρινά του όνειρα δεν έχει ζήσει ο Σταύρακας, έχουν καταθέσει μεγάλο μερίδιο από την καθημερινότητα τους για να υπηρετήσουν αυτό το γ…..νο κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν κυρίες που ύστερα από το εξαντλητικό τους ωράριο, διδάσκουν μετανάστες. Εθελοντές και εθελόντριες που ξεθεωμένοι από την πίεση ενός σκληρού ωραρίου, τρέχουν στις υποβαθμισμένες γειτονιές, να δώσουν χέρι βοήθειας.

Κι όλοι αυτοί, όταν κάποτε φτάσουν στη Βουλή προσφέρουν ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους στο κόμμα. Ας πάει ο Σταύρακας να ρωτήσει τον Κοροβέση, που πήγαιναν τα λεφτά τής βουλευτικής του αποζημίωσης κι αν σήμερα έχει φράγκα για να επιβιώσει.

Κι επιτέλους! Όταν ο Σταύρακας περνούσε την κρίσιμη εφηβεία όπου ακόμα και ο αυνανισμός συγχωρείται και αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό, κάποιοι απ αυτούς, στους οποίους απευθυνόταν, βίωναν το δράμα της εξορίας και την αγωνία του θανάτου στα κρατητήρια.

Και για να τελειώνουμε: Ένας και μόνο λόγος αρκεί για να ψηφίσει κανείς ΟΧΙ στο δημοψήφισμα: Το ότι, ο Σταύρακας υπερασπίζεται το ΝΑΙ.

Γιατί αλλιώς, θα καταντήσουμε όλοι ήρωες του Θεάτρου Σκιών!

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

6 Σχόλια - "Ο Σταύρακας!"

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Οδηγίες για τους ψηφοφόρους που δυσκολεύονται να βρουν τι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 5/7.
  1) Αγνοείς το ερώτημα του δημοψηφίσματος (και αυτό που θέτει η Κυβέρνηση και έτσι όπως το ερμηνεύουν οι «εταίροι»).
  2) Αγνοείς επίσης και αδιαφορείς και για όλα τα υπόλοιπα (π.χ. τη σοβαρότητα των στιγμών, την εξέταση των πιθανών συνεπειών της μίας ή της άλλης επιλογής κ.ο.κ.).
  3) Βρίσκεις ένα εμετικό άτομο (αλλά πολύ εμετικό όμως).
  4) Μαθαίνεις τι σκοπεύει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.
  5) Ψηφίζεις το αντίθετο από αυτό που θα ψηφίσει αυτό το άτομο.
  Αυτό ήταν. Ξεμπέρδεψες. Τόσο απλό.

 2. Ο/Η CATCH22 λέει:

  το ατομο ειναι εμετικο…
  καλα κοτζαμ Μπομπολας με τα τοσα ‘στελεχη’ που μαζι εχτισε την αυτοκρατορια του
  δεν μπορουσε να βρει εναν πιο αξιολογο να του κανει την δουλεια…

 3. Ο/Η nikos λέει:

  Συγχαρητηρια Αρη και λιγα του γραφεις

 4. Ο/Η Μιχάλης Αγγελόπουλος λέει:

  Δεν διαφωνώ μαζί σας, ούτε έχω διαφορετική άποψη για τον Σταυρούλη (όχι και Σταύρακας). Όμως δεν συμφωνώ καθόλου για τους απαξιωτικούς υπαινιγμούς σας εις βάρος των καλλιπύγων δεσποινίδων ή του βασιλιά των Τσιγγάνων. Η αριστερά (και οι αριστεροί) πρέπει να έχει επίγνωση της υπεροχής των επιχειρημάτων της αλλά δεν πρέπει να απαξιώνει κατηγορίες ανθρώπων για την μορφή τους, το πνευματικό τους επίπεδο, το χρώμα τους κλπ

 5. Ο/Η erotimatiko λέει:

  «δεν έχει πάτο πια η κατάντια αυτής τής χώρας!». Τελεία και παύλα.

Άποστολή άρθρου μέσο Email