Οικειοθελής εξαθλίωση;

«Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές.

Είναι προφανές ότι ο επικεφαλής του EFSM και του ESM κάτι περισσότερο γνωρίζει από τους κυρίους Τσίπρα και Μεϊμαράκη, που προσπαθούν να μας πείσουν, εν όψει της κάλπης, για το μέγεθος των «διαφορών» τους.

Οι ισχυρές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους εταίρους και δανειστές, από τους δύο «μονομάχους», για την πιστή εφαρμογή του 3ου μνημονίου, εξηγούν τη σιγουριά του κ. Ρέγκλινγκ.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος είπε: «περισσότεροι από το 80% των βουλευτών της προηγούμενης Βουλής υποστήριξαν το πρόγραμμα»…

Ο «Ημεροδρόμος» από την πρώτη κιόλας στιγμή, από την προκήρυξη των εκλογών, έγραφε ότι αυτές οι εκλογές γίνονται κατ΄ απαίτηση των «δανειστών», που δεν θέλουν μόνο την ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αλλά και την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Αυτή, την κοινωνική συναίνεση, επιδιώκουν τώρα τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Από την 21η Σεπτεμβρίου, το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα «μνημονιακά» κόμματα θα χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο εθελούσιας εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

3 Σχόλια - "Οικειοθελής εξαθλίωση;"

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

    Τώρα που τελειωσε και η καταμέτρηση και τα αποτελέσματα είναι πλέον γνωστά το συμπέρασμα ένα και μοναδικό . Οι Έλληνες διάλεξαν την εθελοδουλία. Και κατα τον Αλέξη Τσίπρα .Τωρα θα τα αλλάξει όλα .Θα πληρώσουν τον λογαριασμό και αυτοί που αντιστάθηκαν .Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΗ.ΤΑ ΚΑΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ.

  2. Ο/Η ανδρεας ιωαννου λέει:

    Αρχίζω να σχεδιάζω μορφές αληθινής και άγριας αντίστασης. Εγώ εθελόδουλος δεν γίνομαι. Και είναι εκατομμύρια σαν κι’ εμένα. Όποιος θέλει να αγωνιστεί ξέρει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ’ αφήσει. Ξέρει ποιός είναι ο ένοχος και ξέρει και την επιβλητέα τιμωρία. Σύντροφοι, είναι δυό διαφορετικά πράγματα : Το σωστό αφ’ ενός και αφ’ ετέρου οι δυσχέρειες εφαρμογής του. Είναι όμως τόσο ώμορφη η κομμουνιστική κοινωνία. Στο τέλος-τέλος κανένας δεν μας είπε ότι είναι εύκολη η πτώση του καπιταλισμού. Ούτε οι Θερμοπύλες, οι Μαραθώνες, το 1821, η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού ήσαν «άμεσα εφικτά εγχειρήματα». Έγιναν όμως και όχι από μόνα τους. Εμπρός λοιπόν, βάλτε μου δύσκολα . . . Προς το παρόν, κι’ αυτό το λίγο «καλό βόλι στις 20/9/15».-

  3. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

    Απατεώνες οι έξω ,απατεώνες και οι μέσα.Διαλεγεις και περνεις .Τελος πάντων οι έξω είναι και λίγο πολύ λίγο ποιο ειλικρινείς .ΕΠΙΖΩ ΟΤΙ ΛΑΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ…….

Άποστολή άρθρου μέσο Email