Τσάο Αντέννα!!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Απόψεις • 15 Δεκεμβρίου 2014

 

Το επάγγελμα περνάει κρίση είναι γνωστό και παρ’ όλο που περνάει κρίση, αντί να προσπαθεί να γίνεται καλύτερο για να τραβήξει “πελατεία”, αυτό ξεφτιλίζεται ακόμη περισσότερο.

Για να είμαι δικαιότερος βέβαια, δε φταίει το επάγγελμα, αλλά κάποιοι “επαγγελματίες” του είδους που κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφτιλίζουν το επάγγελμα.

Πολύχρωμοι παπαγάλοι, δημοσιογραφίζοντες, “ενημερώνουν” το φιλοθεάμον κοινό τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, καλλιεργώντας τον τρόμο και τον πανικό.

Αυτόματα, απολαμβάνουν το πλουσιότατο παντεσπάνι των αφεντικών τους, αδιαφορώντας αν η βροχή που πέφτει είναι από φτύσιμο.

Τι κι αν ξεφτιλίζεσαι, η δουλειά να γίνει κι έχει ο θεός του χρήματος για το αύριο.

Πάντα μια θεσούλα θα βρίσκεται για μας.

Ίσως έτσι να σκέφτονται οι…συνάδελφοι.

Πέραν πάντως της πλάκας, όταν ακούς από το κανάλι του “Μάικ του φασολάκη”, σε δελτίο ειδήσεών του, να εκστομίζονται από “έγκυρο αναλυτή” (μη χέσω) φράσεις όπως: “η ποιότητα των βουλευτών μας είναι χαμηλή”, “το πολιτικό προσωπικό δεν είναι ό,τι το καλύτερο”, “δεν είμαστε τυχεροί ως χώρα που έχουμε μέτριους βουλευτές και το κοινοβούλιο αποτελείται από καριερίστες,οπορτουνιστές,γραφικούς εθνοπατέρες όλων των αποχρώσεων”, καταλαβαίνεις πως, λόγω εκλογής προέδρου δημοκρατίας, πέφτει γραμμή.

Κρα” κάνει ότι ο “συνάδελφος” κατευθύνει και προειδοποιεί τους βουλευτές ότι, για να έχουν τη συμπάθειά του πρέπει να μην κάνουν καμιά μαλακία, να συνταχθούν όλοι σε αυτό που επιτάσσει το κοινό καλό!!

Να εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα βουλή ώστε να μην μπει σε περιπέτειες ο ελληνικός λαός, με εκλογές που δεν ξέρουν ποια …ακραία δύναμη μπορεί να βγάλουν (για το ακραία γέλαμε,αλλά τέλος πάντων).

Ποιος δε θυμάται ανάλογες περιπτώσεις την εποχή μετά το Καστελόριζο, τα δελτία όπου η παπαγαλίαση έπεφτε σύννεφο, όταν όλοι οι παπαγάλοι είχαν μετατραπεί σε οικονομολόγους με δέκα master ο καθένας, για να καλλιεργούν το δόγμα του σοκ στον κόσμο που δεν προλάβαινε να αρπάζει το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που ερχόταν;

Πάντα η… Γεωργαλάδικη προπαγάνδα έκανε ό,τι δεν μπορούσε να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Τριβέλιζε τα μυαλά και τα γέμιζε με φόβο,μάθαινε τον απλό άνθρωπο να γίνεται χατζηαβάτης ακόμη κι αν δεν ήθελε,του έπαιρνε το χαλί που είχε και του έδινε μια κουρελού, λέγοντάς του ότι πρέπει να δοξάζει το Θεό που έχει κι αυτήν.

Κι αφού έκανε το χρέος της η “αδέσμευτη” δημοσιογραφία, έστρωνε το τραπέζι της με πρώτο ορεκτικό πάντα το χαβιάρι!

Το να βρίζεις τους βουλευτές και να τους λες γραφικούς για να περάσεις τους σκοπούς της κυβέρνησης,δείχνει ότι ο εκφασισμός σου δεν έχει πλέον όρια, γιατί η ισοπέδωση του όλοι οι βουλευτές ίδιοι είναι, οδηγεί στην αποστροφή μιας δημοκρατίας (αστικής βεβαίως βεβαίως) που έχει κατακουρελιαστεί, από τους ίδιους που την υπερασπίζονται.

Επι πλέον δείχνει και τον πανικό που διακατέχει τόσο τα αφεντικά σου, όσο κι εσένα που μπορεί να χάσεις την εύνοιά τους.

Τώρα βέβαια,αν οι βουλευτές ακούσουν τον αναλυτή μας και κάνουν ότι τους έχει υποδείξει, αίφνης θα μετατραπούν σε σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς που τιμούν την ψήφο του Ελληνικού λαού με τον καλύτερο τρόπο.

Θα έχουν γίνει υποδείγματα ανυστεροβουλίας που δε λογαριάσανε προσωπικό κόστος σώζωντας την τιμή και την υπόληψη ενός έθνους.

Ο δημοσιογράφος αναλυτής παπαγάλος θα έχει καταφέρει το σκοπό του και θα βγει ήρεμος πλέον το βράδυ για ένα ποτό, μέχρι να του ανατεθεί η επόμενη αποστολή ε… συγγνώμη, το δελτίο ειδήσεων ήθελα να πω.

Και μια προσωπική γνώμη για το τέλος, προτιμώ τον Αντέννα της εποχής Ρούλας Κορομηλάς, ήταν πιο… νούμερο ένα!!

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email