Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ζητάει και τα ρέστα για τις καταστροφές ο «επιτελικός» Μητσοτάκης!

Συνέχεια της χθεσινής προκλητικής ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν η σημερινή..

Συνέχεια της χθεσινής προκλητικής ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν η σημερινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμάσησε το αφήγημα ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, επικαλούμενος ξανά… πίνακες κι ότι, τελικά, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.. «Φυσικά», για μια ακόμα φορά, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη των εγκληματικών ελλείψεων που έφεραν τις τεράστιες καταστροφές στον Έβρο και στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 28 άνθρωποι στις φωτιές και 17 στις πλημμύρες, καθώς για τον πρωθυπουργό ήταν όλα καλώς καμωμένα σχετικά με την ταχύτητα ειδοποίησης των κατοίκων της Λάρισας, τον χρόνο ενεργοποίησης του κρατικού μηχανισμού, και τώρα με το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών!

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύφτηκε» πάλι πίσω από την κλιματική κρίση, σε βαθμό αστειότητας: Είναι βαθιά νυχτωμένος, ισχυρίστηκε, όποιος νομίζει ότι άλλη χώρα θα αντιμετώπιζε καλύτερα τη θεομηνία με βάση τον όγκο νερού που έπεσε! Και πρόσθεσε: «Το παραδέχθηκαν όλοι οι ειδικοί και δεν καταλαβαίνω πως φταίει το επιτελικό κράτος. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο στην μη ύπαρξη του επιτελικού κράτους. Να μην υπήρχε συντονιστικό όργανο; Να μην υπήρχε συντονισμός»!

Νέο στοιχείο σε σχέση με τα όσα ανακοίνωσε χτες, ήταν ότι η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο – που βρέθηκε στο στόχαστρο σαν… “πολιτικοποιημένο” από στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης που ενοχλήθηκαν από την επιστημονική ενημέρωση που παρείχε για το μέγεθος της καταστροφής με τις φωτιές – θα μεταφερθούν στην Πολιτική Προστασία, με την δικαιολογία (το είχαμε ξανακούσει με την ΕΥΠ)  να υπάρχει καλύτερος συντονισμός…

Σχετικά με την ακρίβεια ο Μητσοτάκης έδειξε για μια ακόμα φορα την απόσταση του από την κοινωνία και τη συνειδητή πολιτική που ασκεί: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ελληνικό νοικοκυριό είναι η ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι το σούπερ μάρκετ είναι πολύ ακριβό” είπε αρχικά για να συμπληρώσει: “Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο”… Πως αντιμετωπιστεί, όμως, η ακρίβεια; Μα με επιδόματα («επιδερμικά») όπως τα είπε και με… αύξηση εισοδήματος, που υποτίθεται ότι θα φέρει! “Εγγυηση” ως προς αυτό οι άθλιες επιλογές στα εργασιακά με το νομοσχέδιο που προωθείται για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την ευέλικτη εργασία! 

Σε ερώτηση για με τον ναζί Κασιδιάρη και τους λεγόμενους «Σπαρτιάτες» ομολόγησε στην ουσία πως αυτές οι περιβόητες τροπολογίες για τον αποκλεισμό δεν λειτούργησαν. Τελικά όλα δείχνουν ότι η τακτική της κυβέρνησης κινείται στο να αφήνει το θέμα απλά να εξελιχθεί, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό: «Αυτές οι κομματικές δράσεις απαξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών με μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ΝΔ υπερασπίστηκε τη ρύθμιση που ψήφισε. Δεν κρίνουμε ότι απαιτείται μια αντίστοιχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί δεν κρίνει ο ‘Αρειος Πάγος και υπάρχει πρόβλεψη. Είμαι ανοικτός να συζητήσω στη Βουλή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση κομμάτων που σχετίζονται με πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που όλοι μας γνωρίζουμε. Υπάρχουν και υποθέσεις στο εκλογοδικείο που αφορούν τις εκλογές του Ιουνίου 2023 και κατά πόσο ο ‘Αρειος Πάγος παραπλανήθηκε», είπε. 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις