Διεθνή

Υπολογίστηκε η αξία του ορυκτού πλούτου της Ρωσίας – «Χορός» δισεκατομμυρίων!

Το ρωσικό υπουργείο Φυσικών πόρων και Οικολογίας για πρώτη φορά υπολόγισε την αξία όλων των αποθεμάτων ορυκτού πλούτου της χώρας, που αφορά τα τέλη του 2017, ενώ εν συνεχεία η αξία αυτή θα επικαιροποιείται.

Έτσι σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η αξία των αποθεμάτων πετρελαίου φθάνει τα 36,6 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 535 δισεκατομμύρια ευρώ), του φυσικού αερίου στα 11,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 153 δισεκατομμύρια ευρώ), του άνθρακα τα περίπου 2 τρισεκατομμύρια ρούβλια ( περίπου 27 δισεκατομμύρια ευρώ)

Εκτός των άλλων το υπουργείο Φυσικών Πόρων υπολόγισε και την αξία των αποθεμάτων σιδηρομεταλλευμάτων στα 808 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ), διαμαντιών στα 505 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ) και χρυσού στα 408 δισεκατομμύρια ρούβλια (6,5 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η συνολική αξία όλων των ορυκτών και ενεργειακών αποθεμάτων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, χάλυβας, ενεργειακό κοκ, διαμάντια) ανήλθε στα 55,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια ( περίπου 745,5 δισεκατομμύρια ευρώ), είτε το 60% του ΑΕΠ για το 2017.

Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού αυτός ο τεράστιος πλούτος βρίσκεται στα χέρια μιας χούφτας ολιγαρχών, οι οποίοι ελέγχουν μονοπωλιακούς ομίλους (Gazprom, Novatek, Rosneft, LUKoil, Surgutneftegaz, ITERA) και με την στήριξη της κυβέρνησης Πούτιν θησαυρίζουν σε βάρος του Ρωσικού λαού, του οποίου η μεγάλη πλειοψηφία ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 22 εκατομμύρια ζουν με εισοδήματα κάτω του κατώτατου ορίου διαβίωσης! Την ίδια στιγμή βέβαια οι Ρώσοι καπιταλιστές που εκμεταλλεύονται κυρίως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλουσιότερους του πλανήτη…

 

(Επισκέψεις: 1.408 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend