Κι αν χαστούκιζε εσένα ένας μετανάστης, φασίστα;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ Κοινωνία • 12 Αυγούστου 2015

Ήταν αναμενόμενο, για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, να βγάλουν ανακοίνωση στήριξης της πράξης του αστυνομικού, που χαστούκισε μετανάστη, στην Κω. Θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός κρατούσε και μαχαίρι, την ώρα που χαστούκισε τον μετανάστη και έσπρωχνε άλλους. Έχει κανείς αμφιβολία πως το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό;..Θυμίζουμε το βίντεο:

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής μιλούν για «άδικη δίωξη». Δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Σήμερα «διαφημίζουν», στην ιστοσελίδα τους, συγκέντρωση που έγινε, χθες, στο νησί (προφανώς την οργάνωσαν οι ίδιοι). 

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα τους, δημοσιεύουν και εμετικό άρθρο, όπου αναρωτιούνται «πώς θα αντιμετωπίσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ τυχόν παρεκτροπές των λαθρομεταναστών».  Στη συνέχεια σχολιάζουν: «…αν τύχει και τους ρίξουν κανένα… χαστούκι, καραδοκεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να τους θέσει σε διαθεσιμότητα και να τους διαπομπεύσει διεθνώς, όπως έγινε με τον αστυνομικό -και πατέρα τριών παιδιών- του τοπικού τμήματος».

Η Χρυσή Αυγή βρήκε ευκαιρία, για να μιλήσει, ξανά, για τις φασιστικές της ιδέες, για να διαμορφώσει κλίμα ενάντια σε πεινασμένους μετανάστες, που στοιβάζονται σαν τα ζώα στα κέντρα υποδοχής.

Η ερώτηση στον τίτλο του κειμένου  (κι αν χαστούκιζε εσένα ένας μετανάστης, φασίστα;)  δεν έχει …απάντηση. Ο φασίστας δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να τρώει χαστούκια από μετανάστες. Οργανώνει τα τάγματα εφόδου και προσπαθεί να σκορπίσει το φόβο, χτυπώντας μετανάστες.

Αυτό που χρειάζεται να σκεφτούμε όλοι, όταν βρίσκονται δικαιολογίες για την άσκηση βίας κατά μεταναστών, είναι πως είμαστε χώρα μεταναστών. Οι Ελληναράδες που εξαγριώνονται με τους μετανάστες μπορεί και να έχουν παππού ή πατέρα μετανάστη. Μπορεί και ο αδερφός τους να έχει αναγκαστεί να πάει να ζήσει στο εξωτερικό. Οι μετανάστες που προσπαθούν να προσεγγίσουν τη χώρα μας, για να πάνε σε έναν άλλο προορισμό ελπίδας και απελπισίας, είναι άνθρωποι που οι χώρες τους έχουν καταστραφεί, έχουν τραυματιστεί από τους «πολιτισμένους», τους «ανώτερους».

Αλήθεια, πως θα μας φαινόταν η εικόνα ενός αστυνομικού, από άλλη χώρα, να συμπεριφέρεται έτσι, σ’ έναν Έλληνα μετανάστη. Ας το φανταστούμε τώρα, ας το φανταστούμε για το παρελθόν. Και για να είμαστε σαφείς: Δεν είναι το θέμα μόνο το συγκεκριμένο παράδειγμα του αστυνομικού στην Κω. Ο αστυνομικός υπηρετεί ένα κράτος, έχει συγκεκριμένη εκπαίδευση, έχει εντολές. Αυτό το κράτος είναι υπεύθυνο. Αυτό το κράτος δεν έχει τη στοιχειώδη υποδομή, για να δεχθεί τους πεινασμένους και διψασμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Αντίθετα, τους συμπεριφέρεται σαν να είναι ζώα. Ακριβώς, δηλαδή, όπως θέλουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Το μεταναστευτικό δεν είναι ζήτημα μιας χώρας. Πρέπει, όμως, βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα: Ποιοι δημιουργούν τους πολέμους, ποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα, ποιοι στηρίζουν; Χρειάζεται να εξετάσουμε και τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χρόνια τώρα υπάρχει η πρόταση για ταξιδιωτικά έγγραφα, σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες. Αυτό θέλει, όμως, σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ετικέττες: , , , ,

Διαφήμιση

5 Σχόλια - "Κι αν χαστούκιζε εσένα ένας μετανάστης, φασίστα;"

 1. Ο/Η Ν.Π. λέει:

  Πρόσφατα βρέθηκα στη Σάμο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών. Εκεί, λοιπόν, ήρθα αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα, με ένα παζάρι οικτρής εκμετάλλευσης των ψυχών των ταλαίπωρων προσφύγων: Λιμενικοί και στρατιωτικοί (κυρίως ΕΠ.ΟΠ.) έχοντας επαρκή ενημέρωση και «σύνδεση» με τους δουλεμπόρους απ’ την άλλη άκρη του Αιγαίου οργανώνουν «εκστρατείες» αφαίρεσης των μηχανών των δουλεμπορικών φουσκωτών, όταν αυτά καταφέρουν να φτάσουν στην αντίπερα όχθη (δηλαδή σε κάποιο νησί του Αιγαίου) και να μην ανατραπούν μεσοπέλαγα, είτε εξαιτίας του επιβαρυμένου «φορτίου» ανθρώπων, είτε εξαιτίας κάποιας θαλασσοταραχής. Μόλις, λοιπόν, φτάσει στην ακτή κάποιο δουλεμπορικό σκάφος και πριν καλά καλά απομακρυνθούν οι πρόσφυγες, σπεύδουν τα δικά μας «μπουμπούκια» για να υφαρπάξουν ό,τιδήποτε απ’ το σκάφος θα τους προσφέρει παράνομο κέρδος. Υπολογίζεται ότι η κάθε μηχανή πωλείται στη μαύρη αγορά γύρω στα 500€. Στη Σάμο, την 1η Αυγούστου 2015 συνελήφθησαν τρία άτομα (εκ των οποίων ο ένας ήταν στρατιωτικός ΕΠ.ΟΠ και ο άλλος λιμενικός) οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε μια τέτοια παράνομη δράση. Και δεν είναι οι μόνοι. Τη νύχτα, ακόμα κι όταν ένας επισκέπτης πραγματοποιεί βόλτα με αυτοκίνητο αντιλαμβάνεται μέσα στο σκοτάδι, δίπλα στην ακτή, τα συνθήματα που κάνουν με φανάρια όσοι επιδίδονται σε ανάλογες ενέργειες. Αυτοί, όπως και άλλοι δουλέμποροι που εκμεταλλεύονται άλλους μετανάστες ως φτηνά εργατικά χέρια, ως εργάτες γης μέχρι να τους ξεζουμίσουν ως το μεδούλι, είναι οι πρώτοι που, ως καλοί νοικοκυραίοι, δυσανασχετούν και εμφανίζονται αγανακτισμένοι με την παρουσία τόσων «λαθρομεταναστών» στον τόπο τους.

 2. Ο/Η G.T. λέει:

  Σας προτείνω πριν απ’ το τρισάθλιο video να βάλετε ένα άλλο, το οποίο δείχνει πως χαίρονται αυτοί οι άνθρωποι που πάτησαν γη της «πολιτισμένης» Δύσης, και μάλιστα της ελληνικής γης, αυτής της χώρας που σας διαβεβαιώνω ότι οι Σύροι, Άραβες και Κούρδοι ξέρουν την ιστορία της. Πριν από χρόνια βρέθηκα στη Δαμασκό στο σπίτι αγαπημένης οικογένειας Κούρδων, και αφού εξαντλήσαμε κάθε τρόπο επικοινωνίας, μέσω μισό-αγγλικών και μισό-γαλλικών, ο πατέρας άρχισε να μου λέει: Α-ρι-στο-τέ- λης, Θου-κυ-δί-δης, Πυ- θα- γό- ρας, Σο-φο κλής, Ευ-ρυ- πί- δης, Αι-σχύ-λος…….
  Πόση ντροπή! Πόση ντροπή!
  Βρεθήκαμε και με Άραβες φίλους, οι οποίοι μας ξεναγήσαν με το ζόρι στα χριστιανικά μοναστήρια της Δαμασκού , αλλά και της γύρω περιοχής! Έτσι, γιατί το θεωρούσαν υποχρέωσή τους !!!
  Πόση ντροπή, πόση ντροπή!
  Μέσα στο Μέγα Τεμένος των Ομεϋαδών στη Δαμασκό υπάρχει μαυσωλείο του Αγίου Ιωάννη, στο οποίο συρρέουν οι μουσουλμάνοι και το προσκυνούν!!!
  Πόση ντροπή, πόση ντροπή!
  Δεν πειράζει όμως γιατί εμείς είμαστε Έλληνες! Δεν πειράζει γιατί ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία ήταν δικοί μας, ήταν Έλληνες! Δεν πειράζει γιατί εμείς ανήκουμε εις την Δύση! Δεν πειράζει γιατί το σπίτι μας είναι η ΕΕ. Δεν πειράζει γιατί είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ! Δεν πειράζει γιατί εμείς δε θέλουμε να παρουσιάζουμε εικόνες τριτοκοσμικές στους τουρίστες! Δεν πειράζει γιατί εμείς έχουμε ανεξαρτησία!
  Ή ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ που δεν έχουμε αξιοπρέπεια; Μήπως πειράζει η ξεφτίλα μας;
  Μήπως να πεταχτούμε απάνω;

 3. Ο/Η cronopiusa λέει:

  μόνο που δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες….

Άποστολή άρθρου μέσο Email