Απόψεις

Ξηραθήκαμεν….

 

Ο Χριστόδουλος!! Ήρωας των ημερών…

Επαναστάτης,  αποδράσας των φυλακών Κορυδαλλού προ ενός έτους!  Έως την απόδραση μια χαρά φαίνεται πώς περνούσε στις φυλακές… Και τις ταινίες του έβλεπε,  μετά του γνωστού κι από το «ντάνσινγκ» του ΑΝΤ1 στυλίστα Γαβαλά, και τις εβδομαδιαίες αδειούλες του απολάμβανε. Ώσπου αποφάσισε μια μέρα να βγει στό μετερίζι. Έτσι,εξαφανίστηκε. Δηλαδή,ενώ είχε χαρακτηριστεί ως Τρομοκράτης πρώτης διαλογής, έβγαινε με άδεια κι η παρακολούθησή του ήταν παντελώς ανύπαρκτη από τα…όργανα. Την κοπάνησε,  λοιπόν,  ο κύριος,  σε στιγμή κορύφωσης της λαϊκής αγανάκτησης,  απέναντι στην συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου,  κι αυτόματα όλα τα ΜΜΕ χορεύουν  στo ρυθμό τού Χριστοδούλου…

 

Είναι και άνετος ο Χριστόδουλος. Και ως άλλος Κολοκοτρώνης, με τη. φωτογραφία του ηρωικού γέροντα για φόντο και με περούκα Ιησουίτη καλόγερου βγαίνει στό μεϊντάνι με…διάγγελμα. Για να μας εφησυχάσει,  διαβεβαιώνοντάς μας ότι συνεπής στις επιταγές του καθήκοντος είναι έτοιμος να συνεχίσει την επαναστατική του δράση και άρα ο λαός μπορεί κάπου να εναποθέσει τις ελπίδες του… Η Ασφάλεια και οι διωκτικές αρχές της χώρας, έντρομες και πανικόβλητες μπροστά στην εμφάνιση τού επαναστάτη ηγέτη,  τον επικηρύσσουν με ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο για μια χώρα καθημαγμένη.

Κι ενώ όλοι περιμένουμε το μεγάλο χτύπημα, ο Χριστόδουλος περιποιείται την κόμη του και κυκλοφορεί τήδε κακείσε,  ελεύθερος κι ωραίος,  με τις γκομενίτσες του,  απολαμβάνοντας παράλληλα την ποδήλατάδα κι η επανάσταση…περιμένει. Στο μεταξύ γίνεται του «κουτρούλη ο γάμος»… Συλλαμβάνεται η παρέα του Ρωμανού, πυροβολείται ο Μαζιώτης στο Μοναστηράκι και συλλαμβάνεται, το ρίχνει σε απεργία πείνας ο Ρωμανός. Ξεσηκώνεται ολάκαιρη η Κοινή Γνώμη στη θέα ενός παιδιού που αργοπεθαίνει στο Κρατικό από απεργία πείνας και κάτω από τη Γενική κατακραυγή αναγκάζεται την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Στο μεταξύ ο αγαπητός Χριστόδουλος απολαμβάνει τις ποδηλατάδες του στην Ανάβυσσο και την διαμονή στην πολυτελή μαιζονέτα όπου ενίοτε ζει και τον παράφορο ερωτά του μετά τής συντρόφου του. Παράλληλα,  ρουκέτες κι αυτόματα όπλα πηγαινοέρχονται,  ενώ κάθε λίγο και λιγάκι, η Ασφάλεια  διαρέει στους διαπιστευμένους της συντάκτες ότι επίκειται μεγάλο χτύπημα. Κι εμείς περιμένουμε το μεγάλο χτύπημα, ενώ ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανησυχεί και στέλνει θορυβώδεις αναφορές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ώρα πού…τάπερ…πυρηνικού εκτοπίσματος έχουν την πανηγυρική τους στην Περαχώρα!!

Κι όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη επιχείρηση… Κατά την οποία, ως άλλοι ράμπο,  η ομάδα του Χριστόδουλου,  με την ξανθιά κουπ,  θα γκρεμίσουν τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ακριβώς σωριάζονται οι εγκαταλειμμένοι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης,  με τους τόνους εκρηκτικών στα θεμέλιά τους- έτσι ακριβώς το αναπαράστησε ο ΑΝΤ1-..Και αλλαλάζοντες ως εθνικοαπελευθερωτικός στρατός θα εισβάλλουν θερίζοντας με τα Καλάσνικοφ και τις ρουκέτες όποιον βρεθεί εκείνη τη στιγμή στον δρόμο τους. Θα γίνει ήγουν τής π…….ς το κάγκελο!!

Μεγαλοφυής η σύλληψη του σχεδίου με εμπνευστή κι αρχιστράτηγο τον Χριστόδουλο. Η μεγάλη πλάκα όμως εδώ είναι ότι υποτίθεται, όπως μας λένε από τη. Ασφάλεια,  τον Χριστόδουλο τον παρακολουθούσαν τους τρεις τελευταίους μήνες. Και διερωτάται ο αφελής, γιατί δεν τον συνελάμβαναν έγκαιρα να τελειώνουμε μια και καλή,  πριν ολοκληρώσει το σχέδιο… Γοργοπόταμος; (Έχει κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό το όνομα πού δώσανε οι… νονοί στην επιχείρηση).Και τρεις μήνες τώρα,  τι κάνανε τα σαϊνια;  Μια  απάντηση προκύπτει στο ερώτημα τού αφελούς:

 

Η Κυβέρνηση είχε σταντ μπάι τον Χριστόδουλο να κάνει τις ποδηλατάδες του,  να χαίρεται τον ερωτά του και να φτιάχνει σκαριφήματα του κ….λου.  Και όταν ήρθε η κρίσιμη προεκλογική περίοδος έληξε κι η περίοδος ανοχής στο μεγάλο… επαναστάτη. Και έτσι γλύτωσε κι ο Κορυδαλλός και δεν έγινε..οικόπεδο,  κι έτσι κι εμείς ησυχάσαμε που δεν απελευθερώθηκαν στυγνοί εγκληματίες. Οπόταν ένας κακόπιστος δικαίως θ αναφωνήσει:

“Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα”…

Θα μου πεις τι φταίει ο Νταλάρας; Τελικά μάλλον ο Νταλάρας φταίει για..όλα σ αυτόν τον υπέροχο κατά τα λοιπά τόπο!.

(Επισκέψεις: 13 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend