Κοινωνία

Ξενύχτι έξω από παιδικούς σταθμούς για μια θέση στον …ήλιο!

Έξω από παιδικούς σταθμούς ξενύχτησαν γονείς, προσπαθώντας να προλάβουν να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Απίστευτες εικόνες από το Βόλο μέχρι την Κρήτη, όπως τις δημοσίευσε η aftodioikisi.gr,  με γονείς να δίνουν «μάχη» αϋπνίας για να πάρουν σειρά προτεραιότητας. Μάλιστα, κάποιοι έφεραν μαζί τους και τα απαραίτητα για το βραδινό γεύμα! Οι εικόνες που έρχονται ανά την Ελλάδα, μιλούν από μόνες τους…

Οι εξοργιστικές εικόνες με τις ουρές της ντροπής από γονείς που απέκτησαν το περιβόητο “κουπόνι” (voucher) να ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν παιδικό σταθμό στη γειτονιά τους που να έχει θέσεις προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους είναι απόρροια μιας πολιτικής που έχει βάλει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη …«δωρεάν εκπαίδευση».

Την ίδια ώρα για μία ακόμα χρονιά χιλιάδες παιδιά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ) για “δωρεάν φιλοξενία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών” και οι γονείς τους θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με φόντο τις συγκεκριμένες εικόνες και συνθήκες, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ …«κοκορομαχούν» για το ποιος έδωσε τα περισσότερα …«κουπόνια» και ποιες δημιούργησε τις …μικρότερες «ουρές» της ντροπής.

     

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Επισκέψεις: 2.615 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend