Κοινωνία

Ξανά σε απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης

 
 Με δήλωση του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά απεργία πείνας για το δικαίωμα του στην εκπαιδευτική άδεια. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, οι εισαγγελείς Κορυδαλλού, Σαββαΐδης – Σπηλιώτης, αρνούνται να εξετάσουν το κατατεθέν αίτημα του, παρά το γεγονός ότι εξετάζουν αιτήματα των άλλων συγκρατούμενων του. 

 Παράλληλα, στη δήλωση του, ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος ένα μήνα πριν, έπειτα από 32 ημέρες απεργίας πείνας και 8 ημέρες απεργίας δίψας σταμάτησε την λευκή απεργία μετά από διαβεβαιώσεις  ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, αναφέρεται και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. «Το Υπουργείο ουσιαστικά , επεδίωκε να σταματήσει το κύμα συμπαράστασης που υπήρξε για το δίκαιο αίτημά μου , τάζοντας όλα όσα ήδη δικαιούμουν χωρίς όμως να μου αποδοθεί απολύτως τίποτα!»

 Τέλος, σύμφωνα με όσα αναφέρει, από την Πέμπτη κιόλας, θα ζητήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο  κρατούμενων ζητώντας τη διακοπή παροχής νερού στον κοιτώνα του και καμιά επαφή με κανέναν επισκέπτη. «Κατάφεραν με απόλυτο σχεδιασμό και μεθοδικότητα , να απομακρύνουν έναν άνθρωπο από τα όψιμα όνειρά του και κατ επεκταση απο την επιστροφή του στην κανονικότητα !», αναφέρει.
 
Υπενθυμίζεται ότι ένα μήνα πριν στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη στη διεκδίκηση του δικαιώματος του για πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο στάθηκαν οργανώσεις, φορείς, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι υπέγραψαν διαδικτυακά σχετικό ψήφισμα. «Νιώθω βαθιά συγκινημένος για όλην αυτήν την αλληλεγγύη και σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι η προσπάθειά μου να κινητοποιήσει το νομοθέτη να διορθώσει κακώς κείμενα σε σχέση με την εκπαίδευση των κρατουμένων, τις δυνάμεις της κοινωνίας ν’ αντιληφθούν τα προβλήματα των κρατουμένων και να ενεργήσουν για τον εξανθρωπισμό των συνθηκών και τους αρμόδιους να παραδεχθούν τις ελλείψεις και να κινηθούν στην κατεύθυνση του σεβασμού των δικαιωμάτων» δήλωσε μεταξύ άλλων, στη δήλωση του για την τότε λήξη της απεργίας πείνας και δίψας.
 
(Επισκέψεις: 23 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend