Διεθνή

«Βυθίζεται» η μετοχή της Deutsche Bank

Με τις αμερικανικές τράπεζες να επεκτείνονται στην αγορά της Γερμανίας, τα επιτόκια να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και την οικονομία της χώρας να παρουσιάζει στασιμότητα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δέχεται ασφυκτικές πιέσεις. 

H μετοχή της Deutsche Bank διεύρυνε τις απώλειές της, εν μέσω αμφιβολιών των επενδυτών ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλός της θα μπορέσει να αναζωογονήσει την τράπεζα με τη συρρίκνωση του επενδυτικού της βραχίονα και την επιστροφή στις ρίζες της ως τράπεζας των γερμανικών επιχειρήσεων.

Ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche τον τελευταίο χρόνο, και ο επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσής της βρίσκονται σε επαφές με επενδυτές για να τους εξηγήσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η τιμή της μετοχής της Deutsche μειώθηκε 10% μετά την εξαγγελία μείωσης 18.000 θέσεων εργασίας που έκανε την Κυριακή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση δύο ημερών τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια.

Αναλυτές και επενδυτές αναφέρουν ότι ο Ζέβινγκ έχει δίκιο να καταργεί τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Deutsche, αλλά το ερώτημα είναι να μπορεί να κάνει το σχέδιο λειτουργικό στην πράξη.

Η δύσκολη κατάσταση της Deutsche Bank αντανακλά τα γενικότερα προβλήματα της Γερμανικής οικονομίας – εν μέσω όξυνσης των παγκόσμιων ανταγωνισμών –  με τους οικονομολόγους να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης την επόμενη διετία. Θύματα και σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι στην μεγαλύτερη καπιταλιστική οικονομία της Ευρωζώνης. 

(Επισκέψεις: 600 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend