Χωρίς κατηγορία

Βρετανία: Ορκίζεται η νέα Βουλή – Την Παρασκευή το νομοσχέδιο για το Brexit

Την Τρίτη, θα γίνει η ορκωμοσία των μελών της νέας Βουλής των Κοινοτήτων, που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, ενώ την Πέμπτη θα ξεκινήσουν επίσημα οι εργασίες του Σώματος, μετά την αναμενόμενη ομιλία της βασίλισσας, που θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση στοχεύει να φέρει προς ψήφιση την Παρασκευή, στη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, ωστόσο η τελική έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας θα αποφασιστεί από τον πρόεδρο της Βουλής. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο θα δημοσιευτεί αυτή την εβδομάδα.

Η άνετη πλειοψηφία των Συντηρητικών στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων θα οδηγήσει στη γρήγορη προώθηση της συμφωνίας που εξασφάλισε πριν από λίγους μήνες ο Τζόνσον με την ΕΕ, με στόχο την αποφυγή ενός άτακτου Brexit και σε επίσπευση της διαδικασίας αποχώρησης από την ΕΕ καθώς η τελευταία παράταση εκπνέει στις 31 Γενάρη 2020.

Θα ακολουθήσουν νέα σκληρά παζάρια το επόμενο διάστημα για την υπογραφή νέων συμφωνιών «ελεύθερου εμπορίου» και με την ΕΕ και με τις ΗΠΑ, προς όφελος της αστικής τάξης και με τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν τις συνέπειες με νέες δυσκολίες και «ανηφόρα», όπως άλλωστε θα συνέβαινε και αν επικρατούσαν οι Εργατικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 76 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend