Διεθνή

Βραζιλία: 121 νεκροί και 200 αγνοούμενοι από την κατάρρευση φράγματος

Σε 121 νεκρούς και περισσότερους από 200 αγνοούμενους ανήλθε σήμερα ο απολογισμός της τραγωδίας στο Μπρουματζίνιου, μετά την κατάρρευση του φράγματος στη νοτιοανατολική Βραζιλία την 25η Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Βραζιλιάνικα τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν χθες συγκλονιστικές εικόνες από κάμερες ασφαλείας, όπου καταγράφεται η στιγμή της κατάρρευσης του φράγματος.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική είχαν αυτά τα βίντεο στα χέρια τους από την ημέρα της τραγωδίας, αποφάσισαν, ωστόσο, να μην τα δώσουν στη δημοσιότητα προκειμένου «να μην προκαλέσουν πανικό στους πολίτες» τις επόμενες ώρες, επιβεβαίωσε χθες ο Πέδρο Αϊχάρα, ο εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Μινάς Γκερές.

Την ώρα της καταστροφής, ο χείμαρρος λάσπης ενδέχεται να κινείτο με ταχύτητες 70-80 χλμ./ώρα, επισήμανε ο Πέδρο Αϊχάρα, εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Μινάς Γκερές.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η βραζιλιάνικη εταιρία «Vale» γνώριζε ήδη από πέρυσι ότι ορισμένες από τις περιοχές που επλήγησαν την περασμένη εβδομάδα από τη φονική καταστροφή που προκάλεσε η κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων, κινδύνευαν σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με εσωτερική μελέτη της «Vale» που δημοσιεύει σήμερα μια τοπική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

(Επισκέψεις: 127 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend