Την …δεξιά τιμή της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως θέλησε να σώσει ο βουλευτής της Στράτος Σιμόπουλος. Έτσι, με προκλητικό τρόπο αναφέρθηκε στον Μανώλη Γλέζο, με αφορμή τον θάνατο του. Υποστήριξε σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, ότι ο Μανώλης Γλέζος πολέμησε …κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και πως ήταν «στην λάθος πλευρά της ιστορίας».
Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές στη δημόσια δήλωση του Στράτου Σιμόπουλου, βουλευτή Α’Θεσσαλονίκης. Ο κύριος αυτός υποστηρίζει ότι ο Μανώλης Γλέζος «ζήτησε συγγνώμη για την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και επιθυμούσε να έχει θρησκευτική κηδεία. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε χθες από τον Μακαριότατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Φτάνει, όμως, αυτή η αλλαγή στα στερνά για να του δώσει διαστάσεις εθνικού συμβόλου ,πέραν αυτών ενός κορυφαίου συμβόλου της αντίστασης απέναντι στο ναζισμό; Όχι κατά τη γνώμη μου. Αν οι αγώνες του μετά τον πόλεμο είχαν ευοδωθεί θα ήμασταν για πολλά χρόνια «Σοβιετία»».
Επίσης αναφέρει πως ο Μανώλης Γλέζος «σε όλη του τη ζωή ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας». Προσθέτει μάλιστα πως «δεν χρειάζεται όσοι από εμάς ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας να «εξαγνίζουμε» όσους ήταν στην αντίθετη πλευρά της και έτσι άθελα να δίνουμε χώρο στην λάθος άποψη για την καταλληλότερη πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας μας στο μέλλον».
Μάλιστα ο Στράτος Σιμόπουλος προσθέτει πως «η Αριστερά στην Ελλάδα δεν το κάνει ποτέ. Προστατεύει τα ιερά και τα όσιά της. Σπανιότατα «ψελλίζει» κάτι καλό για οποιαδήποτε εμβληματική πολιτική μορφή πέραν των δικών της ιδεολογικών συνόρων. Η πολιτική όπως είπε ο Μιτεράν είναι η διαχείριση των συμβόλων».
Συνολικά ο βουλευτής της Ν.Δ είπε πως «ενδεδειγμένη ήταν η εκ μέρους μας επιτάφια απόδοση τιμών και ειδικά η χθεσινή μεσίστια εμφάνιση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη. Από εκεί κατέβασε άλλωστε την σβάστικα στη κατοχή. Αντιμετωπίζω, όμως, με μεγάλο σκεπτικισμό οποιαδήποτε «άφεση πολιτικών αμαρτιών» που δίνει λάθος μηνύματα, κυρίως, στη νεολαία».