Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Βούλιαξε η Αθήνα: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές για τα Τέμπη, την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας! (Φωτο & Βίντεο)

Η Αθήνα βούλιαξε από το μεγαλειώδες σημερινό συλλαλητήριο! Δείτε εικόνες και βίντεο από το μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο για τα Τέμπη, την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας.

Συγκλονιστικό το απεργιακό συλλαλητήριο στη Αθήνα.

Όλο το κέντρο ήταν μια τεράστια διαδήλωση

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν, οι χώροι δουλειάς «νέκρωσαν».

Διαδήλωσαν μαζικά και αποφασιστικά, απαιτώντας καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, αυξήσεις στους μισθούς μέτρα για την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα.

 
 

Τα αμφιθέατρα και τα σχολεία έμειναν αδειανά και η νέα γενιά, φοιτητές και μαθητές, διαμήνυσαν ότι δεν συγχωρούν το σύστημα που για τα κέρδη των λίγων τσακίζει τις ζωές τους.

 

Χιλιάδες απεργοί από δεκάδες κλάδους από εκατοντάδες χώρους δουλειάς βρέθηκαν στον δρόμο του αγώνα, πίσω από τα πανό των Συνδικάτων τους.

Διεμήνυσαν ότι μέγιστο σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

 

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις μεταφορές.

Ιδιαίτερη η παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων στη «Hellenic Train» με μαύρο πανό και σύνθημα «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι».

Μαζική η παρουσία των απεργών της «Teleperformance» και της «webhelp» που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν απεργιακές μάχες και εκατοντάδες ακόμα κλάδοι.

 
 

Tα ΜΑΤ αποχωρούν από την «Ηellenic Τrain» κάτω από την κατακραυγή των χιλιάδων διαδηλωτών

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» ήχησε μυριόστομο το σύνθημα από τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, όταν ξεκίνησε η πορεία, η οποία απλωνόταν από την γραφεία της«Ηellenic Τrain» μέχρι το ύψος της Πεσματζόγλου επί της Πανεπιστημίου.

 

Προκλητική η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ και έκλεισε τον δρόμο με κλούβες μπροστά από τα γραφεία της «Hellenic Train».

«Η ύπαρξη των ΜΑΤ αποτελεί πρόκληση και προσβολή στη μνήμη των 57 νεκρών και δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα» τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

 

Κάτω από την κατακραυγή των χιλιάδων διαδηλωτών και τις καταγγελίες των συνδικάτων αποχώρησαν οι κλούβες και η διαδήλωση έφτασε στην πύλη των γραφείων της «Hellenic Train».

 
 

«Η απεργία πέτυχε γιατί το ποτήρι ξεχείλισε στους χώρους δουλειάς» τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σημειώνοντας ότι είναι «σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης».

«Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είπαν φτάνει πια! Δεν αντέχουμε! Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια. Δεν πάει άλλο με τους μισθούς πείνας. Δεν πάει άλλο με τα εξαντλητικά ωράρια. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο τις ζωές μας κορόνα – γράμματα» σημείωσε.

 
 

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα οι: Φεράτ Τουμ, πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην Teleperformance, Νίκος Ντίγκος, πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού σε αποστρατεία, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, Πάνος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ, Παύλος Αποστόλου, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής, Δημήτρης Κουτσαφτής, πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας και Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

 

«Από την επόμενη μέρα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας ξεκίνησε ένα νέο έγκλημα», σημείωσε, μιλώντας έξω από τα γραφεία της εταιρείας ο Ηλίας Τρεβλός, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην Hellenic Train, καταγγέλλοντας την προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών, τα κενά στην έρευνα, την επιχείρηση να αποσιωπηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. 

 

Νωρίς το πρωί αναρτήθηκαν δύο γιγαντοπανό στο υπουργείο Ανάπτυξης και στο κτίριο του ΟΣΕ στην Καρόλου.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί – Να αποδοθούν ευθύνες – Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», έγραφε το πανό στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Stop στην ακρίβεια – Τώρα Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών» σε αυτό στο υπουργείο Ανάπτυξης.

 
 

Η σημερινή απεργία των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο μαζικά, πιο αγωνιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενάντια στην κυβέρνηση και την εγκληματική πολιτική που έχει χαράξει μαζί με την εργοδοσία. Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων στην απεργία 17 Απρίλη, αλλά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις