Διεθνή

Βενεζουέλα: Με τις ΗΠΑ να απειλούν, ο Γκουαϊδό καλεί σε νέες διαδηλώσεις

Με τις ΗΠΑ να απειλούν για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα χώρα, κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο ως «μέσο πίεσης» ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον έγραψε πως «ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Βενεζουέλα. Κάθε απειλή ή πράξη εναντίον της ασφαλής επιστροφής του θα σημάνει την ισχυρή απάντηση των ΗΠΑ και της διεθνούς Κοινότητας».

Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter προειδοποίησε για «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινκγτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» εναντίον του Γκουαϊδό 

«Το Σάββατο συνεχίζουμε! Όλη η Βενεζουέλα θα είναι στους δρόμους. Δεν θα παραμείνουμε ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο σιωπηλοί» είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης που συνεχίζει να λειτουργεί ως «μαριονέτα» των ΗΠΑ.

Τον «αυτοανακηρυχθέντα» πρόεδρο της χώρας υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του – από περιοδεία που είχε στη Νότια Αμερική – υποστηρικτές του αλλά και μια επιτροπή πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν εκεί για να εγγυηθούν την ασφάλειά του, όπως εξήγησε ο Γάλλος πρέσβης Ρομέν Ναντάλ.

Από την πλευρά του, ο Μαδούρο επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι ως επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, ο αντίπαλός του, ο Γκουαϊδό, υποχρεούται «να τηρεί τον νόμο» και όταν επιστρέψει, θα κληθεί να «λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη».

 

(Επισκέψεις: 282 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend